Τρίτη 27/7/2021

Ζητούν υποχρεωτικά rapid test, αλλά ποιος θα πληρώσει τη «λυπητερή»;

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος προβλέπει επιδείνωση της διάδοσης και προτείνει τεστ!

Προτάσεις, μέτρα και ένα σωρό προειδοποιήσεις -τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους Ειδικούς-, έχουν φέρει τα πάνω-κάτω και έχουν δημιουργήσει απίστευτη σύγχυση τους πολίτες.

Αυτή τη φορά, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος προτάσσει ως μοναδικό σωτήριο μέσο της διάδοσης της διασποράς, τη θέσπιση υποχρεωτικών rapid test. Είναι και στη… μόδα ιδιαίτερα, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα η υποχρεωτικότητα.

«Προς το τέλος του μήνα, θα δούμε προς ποια κατεύθυνση πηγαίνουμε» ανέφερε ο κ. Γώγος ενώ προειδοποίησε πως «αν συνεχίσουμε έτσι, που θα συνεχίσουμε έτσι, το καλοκαίρι με την κινητικότητα και τη χαλάρωση που υπάρχει, σίγουρα θα επιβαρυνθεί η κατάσταση».

Γώγος: «Το καλύτερο μέτρο τα rapid»

«Ο καλύτερος τρόπος ελέγχου είναι τα rapid test και την υποχρεωτικότητά τους θα καθορίσει από το φορτίο που υπάρχει» είπε ο καθηγητής, ενώ εξήγησε πως έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που μας εκπλήσσει συνεχώς και αναφέρθηκε στο νέο στέλεχος «το οποίο έχει πολλαπλάσια μεταδοτικότητα, ας πούμε τριπλάσια από το αρχικό στέλεχος. Ένας κολλάει 7 ανθρώπους. Το Rt έχει ξεφύγει, όταν πάει πάνω από 1 η επιδημία πολλαπλασιάζεται. Αν ο δείκτης θετικότητας ανέβει και πάει στο τέσσερα, αλλάζουμε αμέσως χρώμα».

«Με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρξει πρόβλημα!»

«Θα φτάσουμε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, θα ανοίξουν τα σχολεία και θα έχουμε πάλι πρόβλημα» ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, και εξήγησε πως το εκπαιδευτικό σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τα δεδομένα που έχουμε τώρα καθώς υπάρχει διασπορά του ιού σε νεαρές ηλικίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ