Παρασκευή 30/7/2021

Νέο «καμπανάκι» Μόσιαλου για τους ανεμβολίαστους και τη μετάλλαξη Δέλτα

Ένα ακόμη «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους αποτελεί το γράφημα που παρουσίασε σε σημερινή του ανάρτηση ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) Ηλίας Μόσιαλος, καθώς δείχνει πόσο περισσότερο κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα, ακόμη και σε σχέση με εκείνους που έχουν κάνει μόνο τη μία δόση. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στην ανάρτησή του, η οποία αφορά έρευνα που διεξήχθη στην Ολλανδία, «τα στοιχεία δείχνουν καθαρά την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στους ανεμβολίαστους. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό, γιατί τα εμβόλια δεν είναι πλέον 100% αποτελεσματικά όπως ήταν με τη μετάλλαξη Άλφα. Αλλά, τα εμβόλια των Pfizer/Moderna και της ΑΖ είναι αποτελεσματικά 96% και 92% αντίστοιχα στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων».

  • Δείτε την ανάρτηση του καθηγητή:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ