Τέσσερις οι οικισμοί της Αχαΐας που εκκενώνονται λόγω της πυρκαγιάς (video)

Έκλεισαν η Νέα και η παλιά εθνική οδό Κορίνθου–Πατρών

Must Read

Εντολή για άμεση εκκένωση των χωριών Ζήρια, Άνω Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, δόθηκε πριν από λίγη ώρα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Αχαΐας. Παράλληλα, διακόπηκε η διέλευση των οχημάτων στην Εθνική οδό, στο ύψος του Δρεπάνου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αρχικά κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και στη συνέχει ενισχύθηκαν σε 49 πυροσβέστες, με 22 οχήματα, ένα πεζοπόρο, πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev και δύο ελικόπτερα.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι στα Κάτω Ζήρια αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό μονάδες του ΕΚΑΒ σπεύδουν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια. Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, μετά από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, για τον λόγο αυτό η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Η γ.γ Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των οικισμών Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκουτέρες: «Οι ευρωπαϊκές περιφέρειες και πόλεις στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων»

Όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

More Articles Like This