Πύρινη κόλαση στην Αχαϊα: Εκκενώνονται χωριά και ξενοδοχείο στο Λόγγο – Απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση (video)

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, αλλά και τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαϊα από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει το μεσημέρι του Σαββάτου και λόγω των έντονων ανέμων έχει επεκταθεί.

Μάλιστα για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Εκκενώνεται η παραλιακή κοινότητα του Λόγγου και ένα ξενοδοχείο

Εντολή δόθηκε περίπου στις 17:30 από την Πυροσβεστική υπηρεσία, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της παραλιακής κοινότητας του Λόγγου της Αιγιάλειας, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια και έχει επεκταθεί προς τις παραλιακές περιοχές. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια εντολή, πρόκειται να απομακρυνθούν και οι ένοικοι ξενοδοχείου της περιοχής του Λόγγου.

Σκάφη του Λιμενικού μεταφέρουν με ασφάλεια πολίτες από την παραλιακή περιοχή

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

axaiafotia

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λόγω της φωτιάς στη Ζήρια

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην Αιγιάλεια για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Ζήρια

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This