Εφιάλτης! Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Οι φλόγες γλύφουν τα σπίτια – Με καθυστέρηση το μήνυμα για εκκένωση (video)

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Αχαρνών - Η φωτιά ξεφεύγει - Ζημιές σε σπίτια

Must Read

Ξεφεύγει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε περιοχή της Βαρυμπόμπης το μεσημέρι της Τρίτης! Η φωτιά εξαπλώνεται στους πρόποδες της Πάρνηθας ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οικισμοί και βιομηχανικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι η πυροσβεστική διαβεβαίωνε ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια και περιουσίες, έδωσε τελικά εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες, τη στιγμή που πλέον τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία.

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ πολλοί κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, μάζεψαν λιγοστά προσωπικά αντικείμενα και απομακρύνθηκαν προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει φτάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών, ενώ μια κατοικία έχει ήδη τυλιχθεί στις φλόγες. Ζημιές από τις φλόγες έχει υποστεί και ένα στρατόπεδο. 

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός κάνει λόγο για εφιαλτικές στιγμές ενώ δήλωσε ότι η φωτιά πλησιάζει κατοικημένες περιοχές και έφτασε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης.  Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή και ότι απομακρύνθηκαν πάνω από 80 παιδιά.

Αρκετή ώρα μετά από τις εκκλήσεις του δημάρχου η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του οικισμού Αδάμες και της Βαρυμπόμπης. 

Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστών συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την αστυνομία, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Μήνυμα από το 112

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα μέσω του 112, ζητώντας από όσους βρίσκονται στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου «να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα και πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Έπεσε η τάση σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το κύκλωμα επανήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This