SOS εκπέμπει η Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Σε απόσταση «αναπνοής» οι φλόγες από το Μαντούδι

Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί πολιτών

Must Read

Προσεύχονται πολίτες, κάτοικοι και παραθεριστές της Εύβοιας να μην φτάσει η πύρινη λαίλαπα στο Μαντούδι. Πυροσβέστες και εθελοντές για ατέλειωτες ώρες και με κίνδυνο τη ζωή τους, προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Οι φλόγες έχουν φτάσει στα όρια της Στροφυλιάς, όπου και κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της.

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί ώστε να σταματήσουν το μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Μάχη για να σωθούν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι στην παραλία της Αγίας Άννας απομακρύνθηκαν από την θάλασσα. Στο δημαρχείο Μαντουδίου φιλοξενήθηκαν 150 κάτοικοι, ενώ σε ασφαλή σημεία έχουν μεταφερθεί 631 πολίτες. Από Αγία Άννα και Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.

Συνεχείς εκκενώσεις

Εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αυτήν τη στιγμή ξεκίνησε η απομάκρυνση δεκάδων πολιτών από άλλες παραλίες της ευρύτερης περιοχής. Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν επιβιβαστεί σε πλωτά μέσα και θα μεταφερθούν και αυτά σε ασφαλή σημεία, ενώ διαρκείς είναι οι περιπολίες των σκαφών του ΛΣ στις παραλίες της Εύβοιας, αφού το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα πολίτες να προστρέχουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, προκειμένου να σωθούν
Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, οι περισσότεροι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και ελάχιστοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι περισσότεροι από τους απεγκλωβισμένους πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Δεκάδες κάτοικοι που δεν είχαν μεταφορικά μέσα θα μεταφέρονταν στη διπλανή παραλία της Κρύας Βρύσης και από εκεί θα γινόταν η απομάκρυνση με αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον λιμενάρχη της Αιδηψού «ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 μικρά καραβάκια που παραλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ασφαλές περιβάλλον σε ένα τουριστικό σκάφος 200 ατόμων που βρίσκεται ανοιχτά, ενώ συγχρόνως έχει δοθεί εντολή και σε άλλα ferry boat από την Αιδηψό και κινούνται προς την Αγία Άννα για να παραλάβουν όσους ανθρώπους χρειαστεί» όπως είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Ασταμάτητος ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Εκκενώνονται δύο οικισμοί στο Μαραθώνα – Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This