Έκτακτη ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά: Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια και στην Ηλεία (video)

Τόνισε πως αντιμετωπίστηκαν δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Must Read

«Τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι σε Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τις φωτιές το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τόνισε πως αντιμετωπίστηκαν δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα.

«Αντιμετωπίσαμε δεκάδες αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς  και πρόσθεσε ότι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική είναι βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές είναι σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας και σπεύδουν να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε εστία που εμφανίζεται», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όσον αφορά στην Αττική είπε: «Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Εύβοια υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα. Το νότιο μέτωπο εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, ενώ το βόρειο είναι εξαιρετικά δύσκολο ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα συνεχίσουν να επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρου, μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This