Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή, πραγματοποιούνται συνεχώς περιπολίες»

«Σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές»

Must Read

Ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών πραγματοποίησε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μεταξύ άλλων, έκανε γνωστό πως σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί, όμως εκεί παραμένουν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την περίμετρο. «Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν μέχρι να τεθεί σε πλήρη έλεγχο το μέτωπο» είπε. Μάλιστα, την περιοχή εποπτεύουν ισχυρές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του Πυροσεβστικού Σώματος. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 18 ελικόπτερα, καθώς και 10 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Η νέα φωτιά στην Κερατέα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο και για την φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Δασκαλιό στην Κερατέα λόγω χρήσης φωτοβολίδας, επισημαίνοντας πως το περιστατικό διερευνάται με πολλή προσοχή από τις Αρχές.

«Σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Δασκαλειό, στην Κερατέα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε στα πρώτα σπίτια. Αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας να εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα» ανέφερε και συνέχισε:«Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, να εξαπλωθεί και να οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας». 

Όπως ανέφερε, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Πυροσβεστών η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά, ενώ υπογράμμισε ότι το περιστατικό ερευνάται από τη Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι από τη Δικαιοσύνη γίνεται συστηματική δουλειά αναφορικά με την έρευνα για όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στην χώρα μας. «Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πραγματοποιούνται σε συστηματική βάση περιπολίες με στόχο την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This