Δεκάδες τα κενά στα σχολεία – Καλούνται αναπληρωτές να καλύψουν τα περισσότερα

Ποια κατάσταση η στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Must Read

Με ελάχιστους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η λύση της κάλυψης των κενών με αναπληρωτές είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ οι προσλήψεις που έγιναν δεν ήταν ανάλογες των αναγκών, ωστόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μιλά για επαρκή στελέχωση των σχολικών μονάδων.

«Στην πρώτη φάση των αναπληρωτών ήρθαν στη Γενική Αγωγή περίπου 85 συνάδελφοι σε σύνολο 12 που έχουμε ζητήσει και στην Ειδική Αγωγή 55 σε σύνολο περίπου 80 που είχαμε ζητήσει», είπε ο Μανόλης Τζανάκης, προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Τα υπόλοιπα κενά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν με τη δεύτερη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών, που θα αρχίσει στις 20 Σεπτεμβρίου (τα σχολεία ξεκινούν στις 13).

«Θα δοθεί προτεραιότητα στα πανελλαδικά μαθήματα, στα δυσπρόσιτα σχολεία και τα απομακρυσμένα και στα σχολεία που είναι υποστελεχωμένα», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

Από φέτος η διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών αλλάζει κι έτσι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν από την προσεχή Δευτέρα να δηλώσουν την επιλογή τους μεταξύ των σχολείων στα οποία υπάρχουν κενές θέσεις, να υποβάλλουν την αίτησή τους και στη συνέχεια με μήνυμα στο κινητό τους θα ενημερωθούν για το που θα πρέπει να παρουσιαστούν από 1η έως 3 Σεπτεμβρίου.

«Θα πάνε εκεί για την κατάθεση των δικαιολογητικών, αφού έχουν όμως, αυτό πρέπει να τονιστεί, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης, είτε βεβαίωση εργαστηριακού τεστ 72 ωρών», επεσήμανε ο Μανόλης Τζανάκης.

Την περσινή σχολική χρονιά στα σχολεία των Χανίων τοποθετήθηκαν περί τους 400 αναπληρωτές, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος. Οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης εκτιμούν ότι η πραγματική εικόνα θα φανεί με το άνοιγμα των σχολείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This