ΣΕΒΕ: Καταχωρίστηκε στην Ε.Ε. το σήμα του συνδέσμου για τα μακεδονικά προϊόντα

Οι παράγοντες της γειτονικής χώρας έχουν κάνει δουλειά στο εξωτερικό επί δεκαετίες, αξιοποιώντας τις λέξεις «Μακεδονία» και «μακεδονικός» και τα παράγωγά τους

Must Read

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας από την κατοχύρωση του συλλογικού σήματος «M MACEDONIA THE GREAT» για τα μακεδονικά προϊόντα στο γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που εδρεύει στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Μετά τα ευχάριστα νέα, όμως, τα μέλη του ΣΕΒΕ δεν κρύβουν την αγωνία τους, καθώς από εδώ και πέρα είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία για την αξιοποίηση του σήματος από τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, αλλά και την προβολή του στις διεθνείς αγορές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος: «Έπειτα από επίμονη προσπάθεια 600 ημερών, πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο. Δεν θέλαμε να γίνει το μακεδονικό σήμα μια ιστορία χαμένων ευκαιριών και γι’ αυτό αξιοποιήσαμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κάναμε τους κατάλληλους ελιγμούς για να φτάσουμε στο αίσιο τέλος. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, ένας πραγματικός Γολγοθάς, εάν θέλουμε να μην πάει χαμένη τόση δουλειά. Διότι πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η πρόκληση είναι να αντιστρέψουμε μια διαμορφωμένη εδώ και δεκαετίες κατάσταση. Οι παράγοντες της γειτονικής χώρας έχουν κάνει δουλειά στο εξωτερικό επί δεκαετίες, αξιοποιώντας τις λέξεις Μακεδονία και μακεδονικός και τα παράγωγά τους. Αυτό πρέπει να ανατραπεί.

Παράλληλα, οφείλουμε να προσέξουμε ώστε να μην υπάρξει κακή χρήση, δηλαδή καταστρατήγηση του σήματος και των κανονισμών χρήσης του. Το σήμα δεν είναι γενικής χρήσεως. Για να έχει αξία, πρέπει οι επιχειρήσεις να είναι ή να γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ και να έχουν έδρα ή παραγωγή στις τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This