Όψιμες ομολογίες εκ του ασφαλούς… Ακαταδίωκτο γαρ

Στην Ελλάδα της τριτοκοσμικής οικογενειοκρατίας και της ομερτά...

Must Read

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχθηκε, μιλώντας στην ημερίδα Covid-19 Update που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τα εξής: «Έχουν γίνει πολλά λάθη στον χειρισμό ασθενών με Covid-19 στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, με άσκοπη χορήγηση αντιβιοτικών και μεγάλων δόσεων κορτικοειδών».

Αυτό τώρα το θυμήθηκε; Τα λάθη τώρα τα διαπίστωσε; Όταν έγινε αντιληπτό ότι ήταν εσφαλμένη η αντιμετώπιση των ασθενών με κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας τι έκανε; Με ποιο έγγραφο και υπόμνημά του ενημέρωσε τους συναδέλφους του;

Τα παραπάνω είναι εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την όψιμη ομολογία του κ. Τσιόδρα. Φυσικά, επειδή ζούμε στην Ελλάδα της τριτοκοσμικής οικογενειοκρατίας και της ομερτά, αυτές οι ερωτήσεις δεν θα απαντηθούν -τουλάχιστον… αυθόρμητα- από τους υπευθύνους. Η σιωπή τους έχει και την κάλυψη του νόμου!

Αλλά ακόμα κι αν μιλήσουν όσοι ενεπλάκησαν στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γνωρίζουν ότι μιλούν εκ του ασφαλούς. Ξέρουν ότι το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη τους έχει ξελασπώσει με νόμο (τον Απρίλιο του 2021), θεσπίζοντας το ακαταδίωκτο για όσα πρότειναν ή είπαν στις επιτροπές εμπειρογνωμόνων.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» είχε σχολιάσει το ακαταδίωκτο με τα ακόλουθα: «Γιατί ορισμένοι φοβούνται την αλήθεια; Από πού κι ως πού η Δικαιοσύνη θα υποχρεωθεί να εφαρμόζει νόμο, ο οποίος ξεπλένει προκαταβολικά εγκληματικές ευθύνες για 10.000 νεκρούς, την αφαίρεση των ελευθεριών των Ελλήνων και την καταστροφή της εθνικής οικονομίας; Σε περίπτωση που στο εγγύς μέλλον αποδειχθεί ότι κάποιο μέλος της επιτροπής λαδώθηκε για να προτείνει ή να ψηφίσει κάτι, θα υπάρχει νόμος ο οποίος θα βγάζει λάδι τέτοια προδοσία; Νόμοι αυτού του είδους παραβιάζουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Δεν ταιριάζουν σε εξελιγμένες δημοκρατίες αλλά σε απολυταρχικά, απάνθρωπα καθεστώτα».

Κι ενώ αυτά τα αξιοθρήνητα συμβαίνουν εδώ, στη Γαλλία οι εισαγγελείς εξετάζουν τυχόν ευθύνες της πρώην υπουργού Υγείας Ανιές Μπουζέν για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19. Το υπό εξέταση θέμα είναι κατά πόσο αυτοί οι χειρισμοί «έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές άλλων»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This