Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη: Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στο Λιβίσι – Ελέγχθηκε το μέτωπο στον Άγιο Εφραίμ (video)

Σε γενική επιφυλακή οι ΠΥ της Αττικής - «Να παραμείνουν σε ετοιμότητα», κάλεσε τους κατοίκους σε Λιβίσι και Αγία Μαρίνα η ΓΓΠΠ

Must Read

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική περιοχή στη Νέα Μάκρη σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο σημεία (κάποιοι έλεγαν και σε τέσσερα), με τις φλόγες να είναι κοντά στο μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ (χωρίς αυτό να απειληθεί) και μέσα στον αστικό ιστό στο Λιβίσι.

Λίγο πριν τις 01:30 τα πράγματα φάνηκε να τίθενται υπό έλεγχο, με Πυροσβέστες, εθελοντές και κατοίκους να παραμένουν σε επιφυλακή προσπαθώντας να σβήσουν όσες περισσότερες εστίες μπορούσαν.

«Σε ύφεση» και «οριοθετημένη», τη χαρακτήρισαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπως μετέφερε το Open και πρόσθεσαν ότι «μόνο τυχαία δεν ήταν η φωτιά»…

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της επιχειρούν σε πολλές διαφορετικές εστίες, ενώ τέθηκαν σε γενική επιφυλακή οι Υπηρεσίες της Αττικής.

Για γκαζάκια που έσκαγαν συνεχώς μιλούσαν οι κάτοικοι τις πρώτες στιγμές της φωτιάς και εξέφραζαν ανησυχία και αγανάκτηση, δηλώνοντας βέβαιοι ότι πρόκειται για εμπρησμό, ενώ πολλοί μίλησαν και για ζημιές σε σπίτια.

Ο Δήμος Μαραθώνος έκανε από νωρίς έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τη φωτιά σε Λιβίσι και Άγιο Εφραίμ να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης ενώ αρκετά μετά τα μεσάνυχτα εστάλη και ειδοποίηση από τη ΓΓΠΠ σε (κάποιους) κατοίκους σε Λιβίσι και Αγία Μαρίνα (αλλά και αλλού στην Αθήνα!) να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες ήταν μέσα στον αστικό ιστό και η μάχη δινόταν για να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω-γύρω.

Εικόνα από το Open στις 01:22

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να εκδοθεί μήνυμα από 112.

Η δεύτερη εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ, αλλά ευτυχώς ελέγχθηκε γρήγορα. Ο Δήμος Μαραθώνος με συνεχείς αναρτήσεις ενημερώνει τον κόσμο για το τι γίνεται.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ
  • Διονύσου στον Αγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα
  • Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη
  • Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου
  • Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα
  • Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Στην περιοχή φυσούσαν ισχυροί άνεμοι, όπως αναφέρόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά λίγο πριν τη 01:00 τη νύχτα κόπασαν. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές.

φωτιά μέα μάκρη
φωτό από: facebook.com/groups/pyrkagianews

Μιλώντας στο Open, ένας κάτοικος της περιοχής, ο Γιάννης Μπαβέλας, εξήγησε νωρίτερα ότι βρισκόταν ήδη στην παραλία της Νέας Μάκρης μαζί με άλλους: «Όλος ο κόσμος έχει κατευθυνθεί στην πλατεία και στην παραλία. Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο, το ένα κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ. Άκουσα από κατοίκους ότι έχουν καεί και σπίτια».

Ο Νίκος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας επίσης στο Open είπε ότι η φωτιά είναι σε εξέλιξη και «αυτή τη στιγμή είναι μέσα στον κατοικημένο ιστό» (σ.σ. λίγο μετά τα μεσάνυχτα).

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This