Ανοιχτή επιστολή κατοίκων στον Κικίλια για το σκάνδαλο του Ναυαγίου

Έξαλλοι οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου με τις «αλχημείες» Θεοχάρη

Must Read

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια απευθύνουν 160 κάτοικοι των κοινοτήτων Βολιμών, Μαριών και Αναφωνήτριας της ορεινής Ζακύνθου, ζητώντας του να βάλει τέλος στις «παράνομες πράξεις» στη γνωστή υπόθεση του Ναυαγίου. «Βάλτε εσείς μια τελεία στο σκάνδαλο και δείξτε σε όλους ότι αναλάβατε το υπουργείο για να διορθώσετε αδικίες σαν αυτήν» τον προτρέπουν, ζητώντας του να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών της Ζακύνθου, αλλά και της αλήθειας, «πριν να είναι πολύ αργά».

Οι κάτοικοι, κάνοντας λόγο για πολιτικό σκάνδαλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καταγγέλλουν ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν τους παρατρεχάμενους φορείς στη Ζάκυνθο να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «εικονική πραγματικότητα» και να τους παρουσιάσουν ως… φίλους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του πρώην υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη. «Εμείς οι φτωχοί κάτοικοι παρακολουθούμε το σκάνδαλο του Ναυαγίου της Ζακύνθου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δεν κατανοούμε τον λόγο που δεν μπαίνει, επιτέλους, φρένο σε αυτή την απάτη», σημειώνουν οι κάτοικοι, καταγγέλλοντας ότι οι δύο ανώνυμες εταιρίες, PIMANA S.A. και Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε., που επιχειρούν να ληστέψουν τον πλούτο της Ζακύνθου, είναι «συγκοινωνούντα δοχεία».

Μεταβίβαση τεράστιων εκτάσεων από το «παράθυρο»

Επί της ουσίας, αυτό για το οποίο κατηγορείται ο τέως υπουργός κ. Θεοχάρης είναι ότι έφερε τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν επιχείρησαν να μεταβιβάσουν τεράστιες εκτάσεις στη Ζάκυνθο από το «παράθυρο» στην εταιρία που ίδρυσε το Δημόσιο για την τουριστική εκμετάλλευση του τοπικού αξιοθέατου και, με μια σειρά αποφάσεων, της έδωσε το δικαίωμα να πάρει δι’ απαλλοτριώσεων κάποιες από τις ίδιες εκτάσεις που είχε γίνει προσπάθεια να μεταβιβαστούν παρανόμως.

Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια του κ. Θεοχάρη είχε προκαλέσει και τη δυναμική αντίδραση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, ο οποίος σε δήλωσή του είχε ξεκαθαρίσει ότι η Μητρόπολή του δεν θα είχε κανενός είδους συνεργασία με την Πολιτεία σε αυτή την προσπάθεια. «Όλοι όσοι προετοίμαζαν καιρό πριν την αγοραπωλησία, αφού κατέκαψαν τα χωριά μας, αφού πλαστογράφησαν τίτλους ιδιοκτησίας, αφού ξεπούλησαν και εξαγόρασαν τα πάντα, και παρ’ όλα αυτά εξευτελίστηκαν στην ελληνική Δικαιοσύνη, βάζουν τώρα πολιτικά στελέχη της κυβερνήσεως μπροστά για να καθαρίσουν την μπουγάδα με ανώνυμες εταιρίες και δρόμους διαφυγής, υφαρπάζοντας την περιουσία του Ζακυνθινού λαού. Φαίνεται, λοιπόν, πως τα λεφτά τα οποία δαπανήθηκαν είναι πολλά και μάλλον δεν πρέπει να πάνε χαμένα», σημείωνε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This