Μίκης Θεοδωράκης: Είχε γιο εκτός γάμου; Στα δικαστήρια η Μαργαρίτα κατά του Νίκου Κουρή-Θεοδωράκη (video)

«Θα αποδείξω ότι είμαι γιος του με τεστ DNA» υποστήριξε ο Νίκος Κουρής - Θεοδωράκης

Must Read

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να κινηθεί νομικά εναντίον του Νίκου Κουρή, ο οποίος είναι γνωστός με το όνομα Νίκος Θεοδωράκης και δηλώνει ότι γιος του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή- Θεοδωράκη υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος στην περιουσία» του πατέρας της και ότι «είναι ξένο απολύτως υφ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου και άτομο παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου». Η κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη που απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου, ζητά από το δικαστήριο τη λήψη προσωρινών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή- Θεοδωράκη.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανίστηκε στη ζωή τους πριν από μερικά χρόνια και παραδέχτηκε ότι η ίδια τον γνωρίζει. Όπως αναφέρει η ίδια δεν έδωσε σημασία στην αρχή σε όλα όσα ισχυριζόταν αλλά πλέον η κατάσταση έχει «ξεφύγει».

Ο Νίκος Κουρής που χρησιμοποιεί και το επίθετο Θεοδωράκης, ασχολείται με τα καλλιτεχνικά και διατηρεί διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό με την ονομασία Mikis Radio. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη, ενώ τη μέρα που έγινε γνωστός ο θάνατός του έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Αντίο πατέρα». Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν την εντυπωσιακή ομοιότητα του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Στα δικαστήρια σήμερα, έδωσε το παρόν και ο ίδιος: «Καλώ την Μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδερφού που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεύτερον να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που έχω αφήσει ότι δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του ούτε η δημοσιότητα. Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του, μου έδωσε 4.000 τραγούδια του τα οποία με τη βοήθεια των συνεργατών του τα έχω διπλασιάσει και προσπαθώ να διαδώσω το έργο του παγκοσμίως. Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Του είπα ότι είμαι γιος της Αλεξάνδρας, δεν το αμφισβήτησε, ήξερε πολύ καλά ποιος είμαι. Θα προχωρήσω σε επόμενα βήμα για αποδειχτεί με τεστ DNA» υποστήριξε ο Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης.

Το προηγούμενο διάστημα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος έκανε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι ο Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης δεν είναι αδερφός του: «Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μην του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του» είχε γράψει, ωστόσο η ανάρτηση δεν είναι βρίσκεται πλέον στο προφίλ του.

Την ίδια στιγμή, με δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε επικοινωνία με τον Νίκο Κουρή, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Επιπλέον, σημειώνει, ότι ο Μίκης είχε αποκτήσει έναν με την οικιακή του βοηθό Αλεξάνδρα Σαμοΐλη το 1968, γεγονός που το είχε καταγράψει και η Ασφάλεια της χούντας, η οποία παρακολουθούσε τον Μίκη. Μάλιστα παραθέτει και το έγγραφο που αναφέρει ότι «η υπηρέτριά του αύτη έχει αποκτήσει μετ’ αυτού εξώγαμον άρρεν τέκνον ηλικίας σήμερον 1ος μηνός όπερ τέκνον έχει παραδοθή υπό του Μαιευτηρίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ» εις ο φέρεται ότι ετεκνοποίησε εις «Ιδρυμα Πειραιώς» άγνωστον όμως και έχει αναληφθή υποχρέωσις υπό του αδελφού του εν ονόματι Ιωάννου όπως επιμεληθή της παρακολουθήσεως της υγείας του».

Τέλος, προσθέτει ότι ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε πει στον αδερφό του να δώσει το όνομα Μιχαήλ Θεοδωράκης στο μωρό και ότι νοιαζόταν πολύ, ωστόσο φοβόταν για το σκάνδαλο και φρόντιζε για τη διευθέτηση του θέματος μέσω του αδελφού του και του δικηγόρου του Νικολάου Πάσχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This