Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από την κακοκαιρία «Αθηνά»

Must Read

Η επέλαση της «Αθηνάς» έχει ήδη ξεκινήσει, με τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και ιδιαίτερα την Κέρκυρα, να έχουν αρκετά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του εξηγεί ότι το αυτό βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα και αναλύει τους κινδύνους για κάθε περιοχή.

Αναλυτικά:

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη (πρώτος χάρτης) που στην πορεία του δημιούργησε – δημιουργεί προβλήματα σε Γαλλία – Ιταλία έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας και τις επόμενες ώρες – ημέρες είναι ικανό να φέρει σημαντικά προβλήματα.

Στον δεύτερο χάρτη παρουσιάζονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και εμφανίζουν πολύ υψηλές πιθανότητες στο να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής δεν φαίνεται ο νομός να δέχεται έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναμένουμε ήπιες γενικά βροχοπτώσεις αύριο, τοπικά και κατά περιόδους και το Σαββατοκύριακο.

Αντίστοιχη εικόνα αναμένουμε και για την Θεσσαλονίκη με περισσότερες βροχοπτώσεις που το πεδίο των ανέμων όμως δεν θα αφήσει πολλά περιθώρια στο να προβληματίσουν – Εξαίρεση θα μπορούσαν να αποτελέσουν περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό που εκεί τα φαινόμενα δείχνουν πιο έντονα γι αυτό και καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα – ενημέρωση με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Για την περιοχή της Εύβοιας φαίνονται βροχοπτώσεις που πρόσκαιρα ίσως εμφανίσουν κάποια ένταση σε τοπικό επίπεδο, παρόλα αυτά δεν μπορεί να ενταχθεί σαν περιοχή σε κατάσταση ακραίου κινδύνου που παρουσιάζεται στον χάρτη μας.

Μένουμε συνεχώς ενημερωμένοι μιας και μικρές αλλαγές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας είναι δυνατό να μεταβάλλουν τον χάρτη επικινδυνότητας για το πρώτο οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This