Δασικοί χάρτες: Παράταση για τις αντιρρήσεις

Όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες

Must Read

Παρατείνεται για άλλους τέσσερις μήνες η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες θα έχουν περιθώριο μέχρι την άνοιξη για να υποβάλουν τις αντιρρήσεις τους και να καταθέσουν στις δασικές υπηρεσίες διοικητικές πράξεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Μέχρι τότε, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φιλοδοξεί να έχει ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διορθώσεις στο θεματικό περιεχόμενο των δασικών χαρτών και να έχει θεσμοθετήσει τις προαναγγελθείσες βελτιώσεις στα ζητήματα των δασωμένων αγρών και των εκχερσωμένων εκτάσεων.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση επιδιώκεται η χορήγηση επαρκούς χρόνου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του άρθρου 15 του ν. 3889/2010, που είναι ο εξορθολογισμός των δασικών χαρτών διά της ενσωμάτωσης των διορθώσεων που προβλέπονται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2018/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018», που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 59 του νομοσχεδίου, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, των οποίων η ανάρτηση υλοποιείται εντός του 2021, παρατείνεται από τη λήξη της, για τέσσερις μήνες. Η ως άνω παράταση επεκτείνεται για επιπλέον 20 ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, η παράταση κρίνεται απαραίτητη, καθώς, λόγω των πυρκαγιών, αρκετές διευθύνσεις δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ταυτόχρονη ενασχόληση με την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών και τη διαχείριση των δασικών χαρτών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την επίτευξη των εθνικών στόχων για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας (Anti-Trust Case) και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This