Έκτακτα μέτρα λόγω «Μπάλλου»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, ενθαρρύνεται η τηλεργασία (video)

Από τις εκκενώσεις των πυρκαγιών, στο... κλειδαμπάρωμα των πλημμυρών

Must Read

Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα στην Αττική, τα οποία παραπέμπουν σε «μίνι lockdown», με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να βρίσκεται σε πλήρη έξαρση, για τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόκειται, βέβαια, για μέτρα «κατόπιν εορτής», απαγορευτικά ως επί το πλείστον, από αυτά που μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση, η οποία πάντα πιάνεται… εξαπίνης από τα διάφορα -ακραία- καιρικά φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι -υποτίθεται- πως έχει κάνει «σημαία» της την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, με δεδομένο το ότι 3:00 με 6:00 προβλέπεται επιδείνωση της κακοκαιρίας στο λεκανοπέδιο, στην Αττική θα ισχύσουν τα εξής προληπτικά μέτρα:

  • 1:00 τα μεσάνυχτα με 8:00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση ΙΧ οχημάτων και ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία.
  • Κλειστές θα μείνουν την Παρασκευή οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών ΟΤΑ.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε πως, πέρα από την Αττική, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Χαλκιδική και Εύβοια, καθώς επίσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ. Τέλος, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει με μηχανήματα που διαθέτει.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι, σε μεταγενέστερο στάδιο, το επικίνδυνο αυτό καιρικό φαινόμενο θα επηρεάσει και την Εύβοια και τη Χαλκιδική. Από αύριο, εξάλλου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν και νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος και η Ικαρία.

  • Δείτε την ανακοίνωση των μέτρων από τον υπουργό:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This