Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Πλημμύρες, καταστροφές, κατολισθήσεις και χιόνια – Πόσο θα κρατήσει ακόμα ο «Μπάλλος»

Άνοιξαν ο Κηφισός και η Παραλιακή - Κλειστά σχολεία και Δημόσιο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Must Read

Πρωτοφανείς και άκρως τριτοκοσμικές είναι οι εικόνες από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. Μάλιστα, η κυβέρνηση επέβαλε ένα ιδιότυπο lockdown στην Αττική με απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή έως τις 08:00, κλειστό το Δημόσιο και τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτά τα μέτρα πάρθηκαν χθες, Πέμπτη 14/10, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική

Και ενώ τα φαινόμενα είχαν κάπως κοπάσει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, από τις 03:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε νέα σφοδρότατη βροχόπτωση, που συνοδευόταν από κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους. Λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί, η αστυνομία αποφάσισε να κλείσει η Συγγρού από το ύψος της Φρατζή.

Άνοιξε νωρίτερα ο Κηφισός

Άνοιξε ο Κηφισός λίγα λεπτά πριν τις 6:30 το πρωί, μιάμιση ώρα πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα. Η απόφαση ελήφθη καθώς τα φαινόμενα είχαν σταματήσει και θεωρείται ότι το δυσκολότερο κομμάτι που ήταν 3-6 τη νύχτα έχει περάσει.

Λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε και η Παραλιακή. Υπενθυμίζεται ότι ο Κηφισός και η Παραλιακή είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστές 1-8 τη νύχτα για την προστασία των οδηγών.

Κλειστή έμεινε η Συγγρού στο ύψος της Φραντζή, λόγω συσσώρευσης υδάτων και πραγματοποιείται εκτροπή των οχημάτων στο σημείο.

Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι κλειστά τα σχολεία στην Αττική, το Δημόσιο, με εξαίρεση τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα

Το τραμ θα παραμείνει ακινητοποιημένο ως τις 8 το πρωί σήμερα, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής. Οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Κανονικά θα κινηθούν και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Ακόμα και χιόνια

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλη ένταση των φαινομένων. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, και την Παρασκευή στην Αττική, όπου η βροχόπτωση άφησε περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές σήμερα. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6, και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Η Δυτική Ελλάδα επλήγη ιδιαίτερα έντονα από την κακοκαιρία Μπάλλος την Πέμπτη, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Κέρκυρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές, κατά διαστήματα ισχυρές, και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια, βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτα μέτρα λόγω «Μπάλλου»: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, ενθαρρύνεται η τηλεργασία (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This