Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χαμός στην Ιθάκη – Κατέβηκε όλο το βουνό!

Μεγαλύτερες ζημιές ακόμα και από τον Ιανό

Must Read

Η κακοκαιρία των τελευταίων 24ωρων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και το νησί της Ιθάκης, όπου και οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαν δημιουργηθεί με τον Ιανό.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Ιθάκη

Ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, περιέγραψε την τραγική κατάσταση στο νησί. «Η κακοκαιρία διέλυσε την Ιθάκη. Καταγράψαμε το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα. Σπάσαμε τα μουράγια στην παραλία για να φύγει το νερό στη θάλασσα. Τώρα δε βρέχει. Συνεργεία έχουν βγει στους δρόμους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Οι πυροσβέστες, λιμενικοί, αστυνομικοί, εθελοντές, έκαναν ό,τι καλύτερα μπορούσαν. Έχουμε ρεύμα και τηλέφωνα. Αλλά οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από τις ζημιές που είχαμε πάθει με τον Ιανό» περιέγραψε ο κ. Στανίτσας.

«Κατέβηκε όλο το βουνό»

«Κατέβηκε όλο το βουνό, ερχόταν νερό από όλες τις μεριές. Υπάρχει λάσπη παντού. Αν δεν είχαμε σπάσει τα πεζοδρόμια και τα μουράγια θα είχαμε χάσει κόσμο. Δεν έχουμε αέρα. Εχτές επικοινώνησα με τον κ. Πέτσα και ζήτησα να κηρυχθεί η Ιθάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή έχει ηρεμήσει η κατάσταση», πρόσθεσε ο δήμαρχος του νησιού.

Διαβάστε ακόμα:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Πλημμύρες, καταστροφές, κατολισθήσεις και χιόνια – Πόσο θα κρατήσει ακόμα ο «Μπάλλος»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This