Θεσσαλονίκη: Γέμισε με γαλανόλευκες για τον τριήμερο εορτασμό

Στη συμπρωτεύουσα μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης

Must Read

Γεμίζουν τα μπαλκόνια των Θεσσαλονικέων με ελληνικές σημαίες από σήμερα για τον τριήμερο εορτασμό αρχικά του πολιούχου της πόλης Aγίου Δημητρίου και την εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ αναμένονται στην πόλη η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σήμερα το πρωί θα γίνει η λιτανεία της εικόνας του Aγίου Δημητρίου, που πραγματοποιείται την παραμονή της εορτής του Aγίου Mεγαλομάρτυρος Δημητρίου του πολιούχου, στις 11.00 π.μ., παρουσία πιστών, που μπορούν να ακολουθήσουν την εικόνα φορώντας μάσκες.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Aγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της πόλης, ενώ σήμερα στις 18.30 θα παραστεί σε εκδήλωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα τους αγώνες της Κύπρου για την Εθνική Παλιγγενεσία, όπου θα είναι παρών και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στις 08.15 το πρωί στον Λευκό Πύργο για την έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια στον ναό Αγίου Δημητρίου για τη δοξολογία. Στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης στις 17:30 θα παραστεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Αμέσως μετά, στις 18.30, θα παρακολουθήσει την τελετή εορτασμού του Aγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στις 12.00 στα εγκαίνια του Αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Παρούσα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση η ΠτΔ

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στις 10.30 το πρωί στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και, εν συνεχεία, στις 11.00, θα παρακολουθήσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τη συμμετοχή της Κύπρου στους αγώνες της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα συμμετάσχει ενεργά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει και συνάντηση με τις δημοτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This