Πάρος: Ξεσηκωμός των κατοίκων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία (video)

Προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για νέες κινητοποιήσεις

Must Read

Στο… πόδι η Πάρος, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, με μαθητές, γονείς και τοπικούς φορείς να κατεβαίνουν στο λιμάνι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν διαδηλώνοντας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι Παριανοί, οι εν λόγω συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει «προκαλώντας ανησυχία, θυμό και φόβο για τα χειρότερα που έρχονται». Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, εν μέσω πανδημίας συγχωνεύονται τμήματα σε αίθουσες εξαιρετικά μικρές, οι οποίες ήταν ήδη παλιές κτηριακά και ελλιπείς προ 20ετιας που φοιτούσαν οι ίδιοι.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλευρό των μαθητών και των γονέων βρίσκονται ο Έπαρχος του νησιού κος Μπιζάς, ο Δήμαρχος κος Κωβαίος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού.

Η «συμπύκνωση» τμημάτων πηγαίνει αντίθετα τόσο στις οδηγίες των ειδικών, που ζητούν λιγότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα, όσο και στις παιδαγωγικές ανάγκες της περιόδου, αφού τα παιδιά επιστρέφουν σε δια ζώσης μάθημα μετά από 18 μήνες τηλεκπαίδευσης.  Αντί, λοιπόν, να αναλογούν λιγότεροι μαθητές ανά διδάσκοντα, το υπουργείο τους πολλαπλασιάζει και, μάλιστα, επιβάλλοντας φέτος συγχωνεύσεις, ενώ είχε συμπληρωθεί ένας μήνας μαθήματος.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για «αυθαίρετη μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο» και «υποβάθμιση της εκπαίδευσης», καθώς, όπως καταγγέλλουν «αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας στις διδακτικές ώρες με τμήματα 30 παιδιών». Οι Παριανοί μαθητές, γονείς και καθηγητές προχώρησαν και σε συμβολική διαμαρτυρία κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής, εκφράζοντας της δυσαρέσκεια τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις.

  • Δείτε πλάνα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Παριανών:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This