Το μεγάλο φακέλωμα 

Πρωτοφανές σκάνδαλο

Must Read

Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στέλνει καθημερινά SMS στους ανεμβολίαστους για να τους πείσει να εμβολιαστούν είναι η απόδειξη της απόπειρας της εξουσίας να οικοδομήσει μια εφιαλτική κοινωνία απόλυτου ελέγχου. Το «1984» του Τζορτζ Οργουελ αποδεικνύεται επίκαιρο και στην Ελλάδα του 2021.

Διαβάστε ακόμα: Ηλίας Μόσιαλος: «Αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αριθμοί των τηλεφώνων των ανεμβολίαστων παραχωρήθηκαν στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Στην αρχή της πανδημίας έλεγαν στους πολίτες ότι όσα στοιχεία συγκέντρωνε η ΗΔΙΚΑ για τους εμβολιασμένους δεν θα αποθηκεύονται και δεν θα έχουν «ονομαστικό χαρακτήρα». Δηλαδή, θα αξιοποιούνταν μόνο για στατιστικούς σκοπούς και όχι για να φαίνεται ποιος πολίτης υιοθετεί την μία ή την άλλη στάση απέναντι στο ζήτημα των εμβολιασμών. Από την άλλη πλευρά, όσοι είναι δύσπιστοι απέναντι στις διαβεβαιώσεις των κρατικών παραγόντων και αποκαλούνται υποτιμητικά «ψεκασμένοι» θεωρούσαν ότι όλο αυτό το σκηνικό θα κατέληγε σ’ ένα πρώτης τάξεως φακέλωμα.

Και αποδείχθηκε ότι οι «ψεκασμένοι» είχαν δίκιο!

Η κυβέρνηση και αποθήκευσε τα στοιχεία των εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και τα επεξεργάστηκε όνομα προς όνομα, καταχώρηση προς καταχώρηση και τα χρησιμοποιεί χωρίς την άδεια των πολιτών!

Αυτό είναι ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο θίγει τον πυρήνα της έννοιας των προσωπικών δεδομένων. Ενώ αυτό έχει ανακοινωθεί εδώ και ημέρες, δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίδραση των θεσμικών παραγόντων, που θα έπρεπε να παρέμβουν για να σταματήσουν τούτη την άθλια πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι Έλληνες υπερφορολογούνται για να πληρώνονται τα πάγια έξοδα της λειτουργίας και να μισθοδοτούνται τα στελέχη της περιβόητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία χρησίμευσε στον Κώστα Σημίτη για να αφαιρεθεί η αναγραφή του θρησκεύματος από τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων. Αυτή η «ανεξάρτητη» Αρχή δεν ενημερώθηκε για την υπόθεση των SMS στους ανεμβολίαστους; Το θρήσκευμα στις ταυτότητες ενοχλεί και το φακέλωμα των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων δεν ενοχλεί;

Δυστυχώς, η πορεία στον συλλογικό κατήφορο συνεχίζεται επιταχυνόμενη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This