Xυδαίο δημοσίευμα της «Telegraph»: Κατηγορεί τους επαναστάτες του ’21 για «εθνική κάθαρση»!

Η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή εργάζεται εντατικά

Must Read

Χυδαίο δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph» κατηγορεί για «εθνική κάθαρση» τους Έλληνες επαναστάτες του 1821, που αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό. Σε ένα άρθρο, ραμμένο και κομμένο σύμφωνα με τα φασόν της τουρκικής προπαγάνδας, ο αρθρογράφος επιχειρεί να πείσει τους αναγνώστες τους ότι οι Έλληνες επαναστάτες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, όπως αυτά που συνέβησαν στα Βαλκάνια.

Σε έναν εντυπωσιοθηρικό, μάλιστα, τίτλο αναφέρεται σε… «μουσουλμάνους που τους έψηναν ζωντανούς», υπερκεράζοντας ακόμη και τις ίδιες τις αιτιάσεις των νοσταλγών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Τουρκία, που φέτος προσπάθησαν να σπιλώσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση, επικαλούμενοι τη σφαγή της Τριπολιτσάς.

«Πολέμαρχοι, απαγορευμένες περιοχές και μουσουλμάνοι που ψήνονται ζωντανοί: Η άσχημη αλήθεια για την ελληνική απελευθέρωση 200 χρόνια μετά», είναι ο τίτλος του άρθρου που φιγουράρει στην ιστοσελίδα της «Telegraph», προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη των απανταχού Ελλήνων. Ο υπότιτλος είναι εξίσου ενδεικτικός των προθέσεων του βρετανικού μέσου: «Το 1821 οι εφευρέτες της δημοκρατίας πάλεψαν για την ελευθερία τους από τους Τούρκους – αλλά ήταν η θηριώδης εκδίκησή τους εθνική εκκαθάριση»;

Στο άρθρο εξαπολύεται λυσσώδης επίθεση κατά των επαναστατών του 1821, με τον αρθρογράφο να φτάνει μέχρις σημείου να παρομοιάσει τους κλέφτες που ζούσαν στα βουνά με τους… σύγχρονους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, καθώς, όπως λέει, τη Δευτέρα μπορεί να κυβερνούσαν την περιοχή τους για τον σουλτάνο και την Τρίτη να ανακήρυσσαν ένα δικό τους φέουδο. Δεν μένει εκεί, αλλά μην έχοντας προφανώς ακούσει ποτέ για την ερημοποίηση της Πελοποννήσου από τον Ιμπραήμ, τολμά να ισχυρισθεί πώς η ελληνική εκδίκηση ήταν τόσο βάρβαρη, όσο κάθε πράξη των στρατευμάτων του σουλτάνου, εξομοιώνοντας με έναν ανίερο τρόπο αυτούς που ξεσηκώνονταν ενάντια στον δυνάστη τους με τους μισθοφόρους που ερήμωναν χωριά.

«Μία σειρά ευκαιριακών σφαγών»

Για να θεμελιώσει τις απόψεις του, χρησιμοποιεί την άποψη του Βρετανού ιστορικού Γουίλιαμ Σεντ Κλερ, που είχε πει πώς «η αυτοαποκαλούμενη Ελληνική Επανάσταση ήταν απλά μία σειρά ευκαιριακών σφαγών». Φυσικά… κορωνίδα του άρθρου είναι η περίπτωση της Τριπολιτσάς, όπου στο άρθρο γίνεται αναφορά σε… μουσουλμάνους που καίγονταν ζωντανοί, ενώ συμπληρώνει πώς έξω από τις πόλεις, στην επαρχία, γινόντουσαν συστηματικές εκκαθαρίσεις πληθυσμού.

Ακόμη κι αν ξεπεράσει κανείς την αστειότητα του να κατηγορούν Βρετανοί -που από ότι φαίνεται είναι απαραίτητο να τους θυμίζει κάποιος συχνά πυκνά τι έκαναν σε Ινδία, Αφρική και Πολυνησία- είναι σαφές ότι η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή εργάζεται εντατικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This