Σχολικά γεύματα: Επιμένει η Δόμνα Μιχαηλίδου στην παράνομη τροπολογία 

Οι εταιρίες της διαπραγμάτευσης είναι αυτές οι οποίες απορρίφθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο

Must Read

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η καταφανώς παράνομη τροπολογία που κατέθεσε η υφυπουργός Εργασίας για να διορθώσει τους χειρισμούς της, που είχαν ως συνέπεια να μη χορηγούνται ακόμη τα σχολικά γεύματα, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Προσπαθώντας να παρακάμψει την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που ακύρωσε τον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει για λογαριασμό της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου ο ΟΠΕΚΑ, η υφυπουργός κατέθεσε στη Βουλή μία έωλη τροπολογία, η οποία της δίνει τη δυνατότητα απευθείας διαπραγμάτευσης με τις ίδιες ακριβώς εταιρίες τις οποίες απέρριψε το ελεγκτικό συνέδριο, κάνοντας λόγο τότε για αδιαφανείς όρους στον διαγωνισμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν κερδισμένες μόνο πέντε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και να μένουν εκτός διαδικασίας δεκάδες μικρές και μεσαίες.

Η κυρία Μιχαηλίδου χθες έκανε λόγο για «εκκρεμότητα», ενώ ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, και υποστήριξε ότι «η ρύθμιση ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών».

Ωστόσο, έκανε χρήση ενός νόμου του 2016, ο οποίος ορίζει ρητά ότι απευθείας διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο εάν δεν έχει ακυρωθεί η διαδικασία με υπαιτιότητά της. Επιπλέον, οι εταιρίες που επιλέγει για να κάνει τη διαπραγμάτευση είναι ακριβώς αυτές οι οποίες απορρίφθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία την οποία υπογράφουν 37 βουλευτές και με την οποία υποστηρίζει ότι «δίνει τη μόνη λύση για να δοθούν άμεσα τα σχολικά γεύματα και να μπει φραγμός στις παράνομες τακτικές της κυβέρνησης για ανάθεση των γευμάτων σε ημετέρους».

Η λύση που προκρίνει είναι η παράταση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με ανάδοχους οι οποίοι αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό του 2020 και παρείχαν τα σχολικά γεύματα τη χρονιά 2020-21.

Οι ανάδοχοι αυτοί θα ετοιμάζουν και θα διανέμουν τα γεύματα για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός και να αναδειχθούν οι ανάδοχοι για το 2021-22. Επίσης θα καλύψουν, με την ίδια τιμή μονάδος και με ισοκατανομή μεταξύ τους, τυχόν επιπλέον σχολεία στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ή όμορους δήμους ή όμορες περιφερειακές ενότητες που περιελήφθησαν για πρώτη φορά στον φετινό διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This