Μητροπολίτης Τιμόθεος: «Δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης rapid test για ανεμβολίαστους πιστούς»

«Έξω από τους ιερούς ναούς δεν θα υπάρχει έλεγχος»

Must Read

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος στις εκκλησίες για την είσοδο των πιστών και πως η εκκλησία προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει τεστ.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης για rapid test από ανεμβολίαστους πιστούς. Η εγκύκλιος δεν λέει τέτοια πράγματα. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι άλλοι Ιεράρχες, η Εγκύκλιος που απεστάλη από την Ιερά Σύνοδο κάνει έκκληση, προτρέπει και παρακαλεί και τους ιερείς και τους χριστιανούς μας να κάνουν το εμβόλιο. Κάποιοι άνθρωποι για λόγους δικούς τους, προσωπικούς συνειδησιακούς ή για ιατρικούς λόγους δεν κάνουν το εμβόλιο. Αυτοί πρέπει να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους για να μπουν σε άλλους χώρους. Είπαμε εμείς, προτρεπτικά και παρακλητικά, όχι υποχρεωτικά, να κάνουν και για την είσοδο τους στον ναό, για να προστατευθούν και οι άλλοι πιστοί».

Και επανέλαβε: «Έξω από τους ιερούς ναούς δεν θα υπάρχει έλεγχος, δεν θα υπάρχει κάποιος που θα λέει εσύ μπορείς να μπεις και εσύ δεν μπορείς. Είναι προτροπή και παράκληση οι πιστοί να ακολουθούν τα υγειονομικά μέτρα για να περισωθούμε».

Για το θέμα της περιβόητης εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, η οποία χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά από την Κυβέρνηση, ο κ.Τιμόθεος ήταν λιτός: «Η απόφαση πάρθηκε και η επικοινωνία έγινε και όλα τα μέτρα τα οποία η Εκκλησία προσπαθεί να εφαρμόσει, κάτω από το πνεύμα των κανόνων και των παραδόσεων της, λαμβάνονται καθ΄ υπόδειξη των ιατρών και των ειδικών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ καταφέρθηκε και εναντίον των δύο Μητροπολιτών (Δωδώνης και Μυτιλήνης) που απείλησαν με αργία άνευ αποδοχών τους ιερείς που δεν εμβολιαστούν:

«Για το θέμα της αργίας ή της διακοπής του μισθού, αυτά δεν γίνονται έτσι. Περνάνε μέσα από διαδικασίες. Είναι δικές τους απόψεις των μητροπολιτών που κάνουν λόγο για αργία. Δεν μπορούν να το κάνουν, δεν τους καλύπτουν οι ιεροί κανόνες και οι νόμοι. Δεν μπορεί κανείς να πει σήμερα “σου βάζω αργία”. Γιατί “σου βάζω αργία”; Δεν πάει έτσι, υπάρχουν κανόνες. Πρέπει να γίνουν ανακριτικές πράξεις και να υπάρξουν αποφάσεις. Ο Σεβασμιότατος Μυτιλήνης προσπαθεί να συμμαζέψει και να περισώσει το θέμα που έγινε μέσα στην Μητρόπολη του και καλώς κάνει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This