«Τραγωδία» στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Γεμάτες οι ΜΕΘ - Διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες και προσωπικό που εργάζεται ατέλειωτες ώρες

Must Read

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, τόσο για τους ασθενείς που περιμένουν για ένα κρεβάτι, όσο και για το προσωπικό που εργάζεται σκληρά χωρίς ρεπό, με τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη συμπρωτεύουσα αγκομαχά, με διασωληνωμένους ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ: «Έκλεισε την εφημερία σήμερα το πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 15 ύποπτα περιστατικά. Η ΜΕΘ κορωνοϊού 15 κλινών είναι γεμάτη και υπάρχουν τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» αναφέρει και περιγράφει την κατάσταση στα υπόλοιπα νοσοκομεία.

  • «Παπαγεωργίου» :Η εφημερία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με γεμάτες 25 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Εκτός ΜΕΘ έχουν διασωληνωθεί 11 άτομα. Γεμάτη η ΜΑΦ και η Στεφανιαία Μονάδα.
  • «Παπανικολάου»: Έφτασαν οι εντατικολόγοι και ανοίγουν 18 κλίνες ΜΕΘ (είχε γίνει δωρεά) για περιστατικά κορωνοϊού. Από το πρωί μεταφέρονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Οι κλίνες ΜΕΘ γίνονται πλέον 36 από 30. Αναμένεται να γεμίσουν άμεσα οι νέες ΜΕΘ.
  • «Ιπποκράτειο» : Γεμάτες οι 15 κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επιπλέον, λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά, που είναι όλες γεμάτες.

Όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό εργάζεται χωρίς διάλειμμα:  «Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες» καταγγέλλει και προσθέτει ότι η κατάσταση είναι παρόμοια και στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας: «οι 106 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα ασφυκτικά γεμάτες. Οι 34 κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές. Πρόκειται για τραγωδία» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This