Νέα μέτρα: Γιορτές με… άρωμα lockdown – «Σφίγγουν» τα λουριά στους ανεμβολίαστους!

Κατηγορηματικό «όχι» σε μοντέλο Αυστρίας

Must Read

Και μπορεί τους τελευταίους μήνες, οι χώρες που εμβολίασαν μαζικά τον πληθυσμό τους να μην κατάφεραν να «χτυπήσουν» τον κορωνοϊό αλλά ούτε και να χτιστεί το περιβόητο τείχος ανοσίας που έλεγαν οι ειδικοί, ωστόσο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει μόνο στο αφήγημα των εμβολίων χωρίς να ρίχνει το απαραίτητο βάρος στο ΕΣΥ και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία. 

Όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, «το εμβόλιο δεν κατάφερε να εξαφανίσει τον ιό, αφού παραμένει ανάμεσά μας». Οι κυβερνώντες όμως είναι αποφασισμένοι να εμβολιαστεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, αν και η αναζωπύρωση του ιού σε πολλές χώρες είναι γεγονός.

«Όχι» της κυβέρνησης σε νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ξεκαθάρισε και μέσα από την εκπομπή «Good Morning  Britain», δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους ανεμβολίαστους ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Πώς το κάνουμε αυτό; Το κάναμε πιο δύσκολο ώστε να μην έχουν πρόσβαση στα εστιατόρια, και να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικό χώρο». «Στόχος» δηλαδή παραμένουνοι ανεμβολίαστοι, και όλα τα επιπλέον μέτρα και οι πρόσθετοι περιορισμοί θα αφορούν σε όσους δεν έχουν κάνει τα εμβόλια.

Γιορτές με… άρωμα lockdown!

Χριστούγεννα όπως τα περσινά φαίνεται πως θα είναι τα επερχόμενα για τους ανεμβολίαστους, καθώς θα έχουν άρωμα… lockdown, με μέτρα και περιορισμούς. Οι περιορισμοί που έρχονται, αφορούν κατ΄αποκλειστικότητα τους ανεμβολίαστους οι οποίοι βάσει των σχεδίων της κυβέρνησης αναμένεται να… παραμείνουν εντός των οικογενειακών τους τειχών, καθώς τα Χριστούγεννα θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, οπότε θα περάσουν τις μέρες των γιορτών στο σπίτι τους και όχι σε καταστήματα εστίασης.

Κατηγορηματικό «όχι» σε μοντέλο Αυστρίας

Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί, οι οποίοι και αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Βασικό μέτρο που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή είναι το κλιμακωτό ωράριο στην προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Ο στόχος διττός. Καταρχήν να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα γραφεία, ενώ θα ανακουφίσει και το κυκλοφοριακό και τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Προς «μπλόκο» στους αρνητές της τρίτης δόσης

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της 3ης δόσης με την ισχύ του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού για τους άνω των 65 ετών, η Αθήνα αναμένει τις αποφάσεις της ΕΕ. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα υπάρξει συμφωνία των κρατών μελών περί τα τέλη του Νοεμβρίου και από εκείνο το σημείο και μετά όσοι Ευρωπαίοι πολίτες άνω των 65 ετών δεν κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «μπλόκο» στην είσοδο τους σε κλειστούς χώρους αλλά και στα ταξίδια εντός της Ευρώπης. Απόφαση που εφόσον ληφθεί, η χώρα μας θα εφαρμόσει αμέσως.

Μακροπρόσθεσμα… μέτρα

1. εκ περιτροπής τηλεργασία στον δημόσιο τομέα

2. μειωμένη πληρότητα, στο 80% αντί για 100%, σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, σινεμά, θέατρα

3. επίδειξη αρνητικού rapid test για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων

Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Το αργότερο ως αύριο, Πέμπτη, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, τουλάχιστον 100, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, κυρίως πνευμονολόγων και παθολόγων. Μέχρι χτες οικειοθελή συμμετοχή είχαν δηλώσει λιγότεροι από 30 γιατροί.

Διαβάστε ακόμα:

«Πόλεμος» της Επιτροπής Εμβολιασμών με τον Γκίκα Μαγιορκίνη για το εμβόλιο της γρίπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This