Πόσο κρατάει η… τέλεια αγκαλιά

Έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Λονδίνου

Must Read

Την επιστήμη πίσω από την τέλεια αγκαλιά ανέλυσαν Βρετανοί ψυχολόγοι, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν παίζει ρόλο η στάση, αλλά η διάρκεια.

Επιστήμονες του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Λονδίνου εξέτασαν πόση ευχαρίστηση αντλούσαν εθελοντές από αγκαλιές διαφορετικής διάρκειας και προσανατολισμού, και διαπίστωσαν ότι εκείνες που διαρκούσαν από 5 έως 10 δευτερόλεπτα ήταν περισσότερο απολαυστικές από τις πολύ σύντομες αγκαλιές του ενός δευτερολέπτου, με τη θέση των χεριών να μην παίζει σημαντικό ρόλο στο επίπεδο ευχαρίστησης.

Στο πείραμα, 48 εθελοντές με κλειστά μάτια αγκάλιασαν ο ένας τον άλλο για 5 ή 10 δευτερόλεπτα με δύο διαφορετικούς τρόπους: σταυρωτά και λαιμό – μέση. Στη συνέχεια ρωτήθηκαν πώς ένιωσαν από την επαφή αμέσως μετά την κάθε αγκαλιά και έξι λεπτά αργότερα. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι σύντομες αγκαλιές πήραν χαμηλότερη βαθμολογία, ενώ η θέση των χεριών δεν φάνηκε να παίζει ρόλο στη βαθμολογία.

Οι ερευνητές, αν και παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν πότε μια αγκαλιά διαρκείας μπορεί να καταλήξει να γίνει αμήχανη, υποστηρίζουν ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να αποφεύγονται οι πολύ σύντομες αγκαλιές.

«Το αγκάλιασμα είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους αγγίγματος στην καθημερινότητά μας. Ομως δεν γνωρίζουμε πολλά για τους παράγοντες που επηρεάζουν την αξιολόγηση της αγκαλιάς. Μέσα από τη μελέτη μας επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε πώς αξιολογούνται οι διαφορετικές αγκαλιές και αν μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση» αναφέρουν στη μελέτη τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This