Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για το «φακελάκι» στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»

Ο διοικητής του νοσοκομείου επιβεβαίωσε την καταγγελία

Must Read

Eντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης για άμεση διερεύνηση της καταγγελίας για «φακελάκι» ύψους 3.500 ευρώ στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της συμπρωτεύουσας έδωσε νωρίτερα σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια, για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας για γυναίκα που φέρεται να ζήτησε το προαναφερθέν ποσό από συγγενή ασθενούς με κορωνοϊό, προκειμένου «να τού εξασφαλίσει μία κλίνη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου» και, εφόσον προκύψει ότι αληθεύει, να κινηθούν άμεσες ενέργειες, ώστε να ταυτοποιηθεί η ύποπτη και να ελεγχθεί ποινικά.

Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί, είναι αυτό της εμπορίας – επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων). Μάλιστα, σύμφωνα με το Thestival.gr, αντίστοιχο περιστατικό φέρεται να έχει γίνει και στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικός ο καταγγέλλων

Την καταγγελία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται να είναι αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός και ότι δήθεν «γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει».

Ειδικότερα, ο κ. Κάτσακας σε δηλώσεις του στο OPEN, είπε: «Πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος σε εμάς και κάποια κυρία που τηλεφώνησε στη γυναίκα του και είπε ότι είναι υγειονομικός, επιταγμένος ιατρός, και ότι η ίδια θα μπει μέσα καθώς έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει, αλλιώς θα πεθάνει. Η ίδια ζητούσε 3.500 ευρώ».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο και δεν την γνωρίζει και έκανε λόγο για κύκλωμα, αναφέροντας ότι «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον φόβο των συγγενών». Πρόσθεσε δε ότι, σε κάθε περίπτωση, τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας. «Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα», τόνισε.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This