Στους Αδιάφθορους ο Τάκης Θεοδωρικάκος για να ενημερωθεί για τα «μπουμπούκια της ΕΛΑΣ» που εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια!

Must Read

Στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες αστυνομικοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να ήταν αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ συμμετείχαν και 10 αστυνομικοί από τμήματα της Αττικής, οι οποίοι κατασκεύαζαν πλαστά δελτία ταυτότητας, διαβατήρια, φορολογικές δηλώσεις και στη συνέχεια τα διέθεταν σε αλλοδαπούς έναντι 4.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, στα γραφεία της λεωφόρου Κηφισίας, όπου είναι η έδρα των Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσα τους και περίπου δέκα αστυνομικοί. Παράλληλα, φέρεται να έχουν γίνει έφοδοι από κλιμάκια των «Αδιάφθορων» σε αστυνομικά τμήματα των δυτικών προαστίων και του κέντρου.

Οι «αδιάφθοροι» φέρεται να έχουν «δεμένη» την υπόθεση με παρακολουθήσεις και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Έβγαζαν γνήσιες ταυτότητες με πλαστά δικαιολογητικά

Η εγκληματική ομάδα με τη βοήθεια αστυνομικών χορηγούσαν έναντι αμοιβής γνήσιες ταυτότητες και άλλα έγγραφα σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν οι αλλοδαποί να πάρουν άδεια παραμονής ή ελληνική υπηκοότητα.

Η έρευνα κράτησε αρκετούς μήνες και εξετάστηκαν 6 τμήματα ασφαλείας στην Αττική, εκεί δηλαδή που εκδόθηκαν οι ταυτότητες στο επίμαχο χρονικό σημείο που δρούσε η οργάνωση.

Οι πληροφορίες λένε πως έχουν κατασχεθεί έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες ενέργειες ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This