Τάκης Θεοδωρικάκος: «Εντός 48 ωρών λύση στην υπόθεση σύλληψης του Έλληνα αστυνομικού στην Τουρκία»

Την... κατανόηση της γειτονικής χώρας προέβαλε ως επιχείρημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Must Read

Λίγο μετά την απελευθέρωση –υπό όρους- του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του, που είχαν συλληφθεί επί τουρκικού εδάφους στο χωριό Ντοϊράν στην επαρχία της Αδριανούπολης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως «εντός των επόμενων 48 ωρών θα επιλυθεί το ζήτημα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι». Ας ελπίσουμε η Τουρκία να μη δείξει το γνωστό πρόσωπό της και όντως να… κατανοεί.

Θυμίζουμε ότι ο Μανώλης Βαλασούδης και η Αθηνά Τζιάκα συνελήφθησαν, γιατί κατά την τουρκική χωροφυλακή, βρέθηκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους στην Αδριανούπολη.

Στις καταθέσεις τους οι δύο Έλληνες υποστήριξαν ότι το GPS τους έβγαλε στο συγκεκριμένο σημείο και πως δεν ήξεραν ότι πρόκειται για απαγορευμένη περιοχή.  Οι Τούρκοι στον έλεγχο και βλέποντας την αστυνομική ταυτότητα του 41χρονου τους συνέλαβαν, λέγοντας πως έβγαζαν και φωτογραφίες.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.,  ο αστυνομικός και η σύντροφός του έμειναν στη συνέχεια ελεύθεροι, χωρίς κάποια κατηγορία εναντίον τους, με μοναδικό όρο να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This