Προβλήματα στην δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα – Που καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καταπτώσεις βράχων στα Τρίκαλα και πλημμυρικά προβλήματα στο Μεσολόγγι

Must Read

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει σήμερα τη χώρα και έρχεται από τα δυτικά, δείχνει ήδη τα….«δόντια» της σε ορισμένες περιοχές, αφού δεν έλειψαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές είναι το γεγονός ότι από την έντονη βροχόπτωση, ο ποταμός Καλαμάς και ο Αχέροντας βρίσκονται στα όρια της υπερχείλισης. Στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στον Αχέροντα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, κυρίως στην Γλυκή και την Αμμουδιά. Στην Αμμουδιά σημειώνονται τα πρώτα προβλήματα από την υπερχείλιση του ποταμού.

Νωρίτερα, έκλεισε ο κόμβος Τερόβου της Ιόνιας Οδού λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Στην είσοδο και έξοδο έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στην Ιόνια καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα και στο Μεσολόγγι

Το κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει προβλήματα και στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με τον Δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν».

Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία και παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας. «Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων. Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την φιλοξενία σε ξενοδοχεία όσων πολιτών θέλουν να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας» ανακοίνωσε ο Δήμοπς.

Την ίδια ώρα, με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα, ενώ με πρωτοβουλία του συγκαλείται αύριο, Σάββατο, έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων».

Καταπτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Αγώνα δίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων. Με 22 μηχανήματα η Περιφέρεια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθώς και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία«Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα», επισημαίνει, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δορυφορική εικόνα του χαμηλού που προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας

Εικόνες από το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας παρουσιάζει το meteo.gr. Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται η θέση του κέντρου του βαρομετρικού χαμηλού (με “L”) καθώς και οι νεφικοί σχηματισμοί που καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του ελληνικού χώρου στις 08:00 τοπική ώρα.

Παράλληλα, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως σήμερα το πρωί. Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This