Στον ανακριτή οι 11 για την αρπαγή του Γυμνασιάρχη – «Διώκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», φώναξαν

Δικηγόρος συλληφθέντων: «Όλοι οι δημοσιογράφοι έχετε συνταχθεί με την Κυβέρνηση, αυτό είναι το πρόβλημα!»

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν από τον ανακριτή (και αναμένεται να τη λάβουν) οι 11 αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που συνελήφθησαν για την αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας.

«Διώκονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», φώναξε ένας εκ των κατηγορουμένων κατά την άφιξή τους στον ανακριτή, ενώ κάποιοι συγκεντρωμένοι φώναξαν στους δημοσιογράφους: «Να βγάζετε την πραγματική αλήθεια, όχι ό,τι θέλετε», ενώ είπαν ότι μόνο δύο (ένας εκ των οποίων αστυνομικός) από τους 11 συλληφθέντες είναι «Θεματοφύλακες».

Μάλιστα, μια κυρία από Θεσσαλονίκη που δήλωσε «φίλη του Θεματοφύλακα, του αστυνομικού», που μίλησε στις κάμερες είπε ότι δεν υπάρχει θέμα απαγωγής «αφού τον πήγαν στο τμήμα», ενώ για τις χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, είπε πως δεν τις έβαλαν οι «Θεματοφύλακες», αλλά οι υπόλοιποι γονείς.

«Δεν φταίνε οι άνθρωποι (σ.σ. οι δύο που είπε ότι είναι Θεματοφύλακες). Πήγαν να τους πουν τι να κάνουν και αυτοί (σ.σ. οι γονείς όπως είπε) έδρασαν από μόνοι τους. Ζήτησαν τη βοήθειά τους, αν έδρασαν από μόνοι τους δεν φταίμε εμείς», είπε ακόμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες (τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της αρπαγής), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, που θα αφορά την άρνησή τους να υποβληθούν σε rapid test πριν από τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμα: Τρεις εκπαιδευτικούς απειλούσαν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Ένας εκπαιδευτικός περιέγραψε στο Open ότι οι κατηγορούμενοι έβαλαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και «ο άνθρωπος πονούσε και φώναζε … έκαναν κεφαλοκλείδωμα και μάτωσαν τα χέρια του γυμνασιάρχη», ενώ πρόσθεσε: «Οι τέσσερις – πέντε που ανακατεύτηκαν στο κυρίως συμβάν, δεν ξέρω πως να το πω, σε αυτή την ενέργεια δεν μου φάνηκαν και τόσο γραφικοί. Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν, είχαν σχετικά μυϊκή δύναμη, δεν μπορώ να πω ότι ήταν μπράβοι οι άνθρωποι, προς θεού. Αλλά δεν ήταν άνθρωποι γραφείου».

Με τη σειρά της, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή, είπε για το συμβάν: «Μία ομάδα ατόμων συνέλαβαν τον κύριο έξω από το σχολείο με βίαιο τρόπο του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρουμε που τον πάνε – μετά από λίγο μάθαμε ότι τον πήγαν στο ΑΤ της περιοχής».

Δικηγόρος συλληφθέντων: «Δεν υπήρχε πρόθεση αρπαγής του διευθυντή»

Ο Βασίλης Νουλέζας, συνήγορος των 11, αφού σχολίασε δεν υπήρχε πρόθεση αρπαγής του Γυμνασιάρχη και πως δεν ήταν κάτι προσχεδιασμένο, επεσήμανε ότι μόνο δύο από τους 11 είχαν ενεργό συμμετοχή και εξαπέλυσε επίθεση και κατά των δημοσιογράφων.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι έχετε συνταχθεί με την Κυβέρνηση, αυτό είναι το πρόβλημα!», είπε μιλώντας στο Mega.

https://youtu.be/pBghyGqKkds

Σε δηλώσεις του στον Status fm, πρόσθεσε: «Η δραστηριότητα αυτών των ανθρώπων, η οποία είναι ενδεχομένως έκνομη, ποινικά, κολάσιμη, στηρίζεται στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, που μιλάει για το δικαίωμα του πολίτη να υπερασπίζεται το Σύνταγμα έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Ισχυρίζονται ότι με τους περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων λόγω της πανδημίας, έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες».

Επικεφαλής «Θεματοφυλάκων»: «Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μια κοροϊδία»

Ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος, επικεφαλής της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μίλησε στον ΑΝΤ1 και χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτα» τα όσα έγιναν στο Αιγίνιο: «Τους ανθρώπους στην Πιερία τους γνωρίζουμε διαδικτυακά, ανταλλάσσουμε απόψεις με όλον τον κόσμο. Ούτε κατά διάνοια συμφωνούμε με ότι έγινε. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα αυτά».

Εξήγησε μάλιστα, το πώς λειτουργεί η ομάδα: «Εμείς είμαστε Σώμα, είμαστε μια ένωση πολιτών. Κάθε θεματοφύλακας έχει υποχρέωση να γνωρίζει τι φυλάττει και θα πρέπει να το κάνει σωστά. Έχουμε ενημερώσει όλα τα αστυνομικά τμήματα και επί προσωπικού για το ποιοι είμαστε, τους καταθέσαμε έγγραφη αναφορά – καταγγελία για το άρθρο 120 του Συντάγματος και έχουμε κάνει μηνύσεις σχεδόν στο 80% των τμημάτων. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την έννομη τάξη και το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν κακουργήματα που έχουν γίνει στη βάση του άρθρου 120 του Συντάγματος, το λένε και κορυφαίοι δικαστικοί».

Όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα του κορωνοϊού και των εμβολίων, ο κ.Αποστολόπουλος σχολίασε: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν υπάρχει πανδημία, είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μια κοροϊδία. Είμαστε κατά των εμβολίων για συγκεκριμένους λόγους. Δεν έχουμε εμβολιάσει τα παιδιά μας».

Απευθυνόμενος νωρίτερα προς τον δημοσιογράφο που φορούσε μάσκα του είπε: «Εσύ είσαι εμβολιασμένος, προστατεύεσαι, δεν προστατεύεσαι; Γιατί φοράς μάσκα;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This