Χειμερινοί προορισμοί: Πληρότητα έως 90% – Νέα πρωτόκολλα στα χιονοδρομικά κέντρα

Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα και Αρκαδία είναι οι περιοχές με αυξημένη ζήτηση

Must Read

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι εξορμήσεις στους χειμερινούς προορισμούς προκαλούν έντονη ανησυχία λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Για το λόγο αυτό τα χιονοδρομικά κέντρα ανοίγουν με νέα πρωτόκολλα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open η είσοδος στα εστιατόρια και τα καφέ των χιονοδρομικών θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς θα λειτουργούν με κανόνες που ισχύουν και στην εστίαση.

Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους αναβατήρες κλειστού τύπου, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πληρότητα 50%. 

Όσον αφορά στα καταστήματα θα λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στο λιανεμπόριο, δηλαδή χρήση μάσκας και συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά τ.μ., ενώ οι ξενώνες σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία. 

Προορισμοί με πληρότητα έως 90%

Κορωνοϊός και ακρίβεια ναι μεν φρενάρουν τις εξορμήσεις των εκδρομέων, εξαίρεση ωστόσο αποτελεί η περίοδος των Χριστουγέννων, όπου η πληρότητα σε κάποιους προορισμούς φτάνει το 90%! 

Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα και Αρκαδία είναι οι περιοχές με αυξημένη ζήτηση και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εκδρομέων. Μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων οι κρατήσεις έχουν γίνει από τον Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα η πληρότητα να αγγίζει το 70%. Όσον αφορά στις τιμές, για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 60 έως 150 ευρώ. 

Διαθεσιμότητα σε Πήλιο και Βόλο

Στο Πήλιο και στο Βόλο υπάρχει διαθεσιμότητα στα καταλύματα, με τις κρατήσεις να φτάνουν το 40-45%, ενώ οι τιμές είναι πιο τσουχτερές καθώς για ένα δίκλινο το κόστος είναι 140 ευρώ τη βραδιά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Πηλίου – Βόλου, Γιώργο Ζαφείρη ο κορωνοϊός και το κόστος των καυσίμων είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές κρατήσεις. 

Σε αντίθεση με τους προαναφερθένες προορισμούς, σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις στα καταλύματα της Καβάλας, της Ξάνθης και της Δράμας, παρόλο που οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ τη βραδιά για ένα ζευγάρι.

Θεσσαλονίκη: Υπερδιπλάσιες κρουαζιέρες από τον Μάρτιο

Σε ρυθμούς κρουαζιέρας θα κινείται από τον προσεχή Μάρτιο η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, για το 2022 έχουν ήδη προγραμματιστεί υπερδιπλάσιες κρουαζιέρες, οι οποίες θα ξεκινούν και θα καταλήγουν στο λιμάνι της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This