Πως θα είναι η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα; Όχι και πολύ καλά…

Προειδοποιήσεις Ζερεφού: Περίπου το 15% της ακτογραμμής της Ελλάδας θα κινδυνεύσει.

Must Read

Η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας μέχρι το τέλος του αιώνα, περιγράφεται από τον Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό με πολύ μελανά χρώματα και αυτά που λέει μόνο καθησυχαστικά δεν είναι για το μέλλον μας…

«Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα μας. Το κόστος υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 21ου αιώνα. Αν προσαρμοστούμε, το κόστος αυτό μπορεί να μειωθεί περίπου στο μισό … Η αγροτική παραγωγή θα πληγεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το ένα τρίτο από τα 700 δις θα είναι το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει η αγροτική παραγωγή», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Ζερεφός.

Και συνέχισε με τις καταστροφικές για την Ελλάδα συνέπειες, της ανόδου της στάθμης της θάλασσας: «Η άνοδος της μέσης στάθμης της θάλασσας περίπου 15% της ακτογραμμής της Ελλάδας που είναι πολύ μεγάλη, 16.400 χιλιόμετρα, θα κινδυνεύσει, θα κινδυνεύσουν αμμουδιές διάσημες με επιπτώσεις στον τουρισμό. Τέλος υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας, περίπου το 30%, το οποίο στα προσεχή 70 χρόνια κινδυνεύει από ερημοποίηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This