Εισαγγελέας: Εξαιρετικά επικίνδυνη η συμπεριφορά του δικηγόρου-αρνητή της πανδημίας

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι είχε συστήσει να διασωληνωθεί 54χρονη που πέθανε από κορωνοϊό

Must Read

Να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο δικηγόρος-αρνητής του κορωνοϊού Νίκος Αντωνιάδης, προτείνει ο Εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει «εξαιρετικά επικίνδυνη» την συμπεριφορά του δικηγόρου, ζητώντας να απορριφθεί η προσφυγή του και να δικαστεί για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση στις 14 Ιανουαρίου.

Στην πρόταση του ο κ. Οικονόμου επισημαίνει πως αν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού οι ισχυρισμοί του δικηγόρου ότι τα εμβόλια είναι αναληθή, τότε υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει γενικευμένη εξάπλωση του ιού!

«Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο», αναφέρει ο Εισαγγελέας Εφετών.

«Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενής διακομίστηκε με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού», συμπληρώνει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδώσει βούλευμα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επί της προσφυγής του δικηγόρου.

Είχε συστήσει να διασωληνωθεί 54χρονη ασθενής, λέει τώρα ο δικηγόρος…

Στο μεταξύ σήμερα ο κατηγορούμενος δικηγόρος έδωσε ανωμοτί κατάθεση σε πταισματοδίκη ως ύποπτος τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοϊού και του πλημμελήματος της συμμετοχής σε αυτοκτονία, σχετικά με το θάνατο 54χρονης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από κορωνοϊό τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και αρνούνταν να διασωληνωθεί.

Για το θάνατο της 54χρονης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και ο σύζυγος της ως φυσικός αυτουργός των συγκεκριμένων πράξεων. Προσερχόμενος στον πταισματοδίκη ο δικηγόρος δήλωσε πως, σε αντίθεση με τα όσα του αποδίδονται, ο ίδιος είχε συστήσει στην 54χρονη να διασωληνωθεί. Επίσης, υποστήριξε ότι ευθύνες πρέπει αναζητηθούν στους γιατρούς, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, αν και έλαβαν εισαγγελική εντολή στις 12 το μεσημέρι για να διασωληνώσουν την ασθενή, το έκαναν στις 8 το βράδυ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This