Συναγερμός με την Όμικρον: Ο φόβος της μετάλλαξης φέρνει νέα μέτρα;

Βασικό θέμα της Συνόδου Κορυφής είναι η επέλαση του νέου στελέχους και η επικράτησή του στην Ευρώπη

Must Read

Τρόμο προκαλούν οι θάνατοι από τον φονικό ιό, οι οποίοι βρίσκονται μια «ανάσα» από τις 20.000. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει στη χώρα μας 19.475 άνθρωποι! Θλιβερή πρωτιά και αρνητικά πρόσημα που συνθέτουν ένα παζλ με πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται την πανδημία.

Η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει τη «δυναμική» και αυξητική της πορεία σε όλο τον πλανήτη. Η ανησυχία από την επέλαση του συγκεκριμένου νέου στελέχους είναι έκδηλη, καθώς η ταχύτατη διασπορά της νέας παραλλαγής της νόσου σε συνδυασμό με την γενικότερη έξαρση της πανδημίας που υπάρχει στην χώρα μας προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετεροχρονισμένα προχώρησε στην λήψη περιορισμών για την προστασία του κόσμου, με την αυστηροποίηση των μέτρων για την είσοδο των επισκεπτών στην Ελλάδα. Όταν το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία αποδεδειγμένα καταρρέουν, το εμβολιαστικό αφήγημα δεν πείθει κανέναν και οι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν άλλο χαρακτήρα…

«Με την Όμικρον θα κολλήσουν πολλοί περισσότεροι από τη Δέλτα και θα υπάρχει μάλλον επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Όσο περισσότερο καθυστερήσουμε τη διασπορά της Όμικρον τόσο καλύτερο για όλους μας», ανέφερε με νόημα ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Μόνο με PCR οι τουρίστες

Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νέας μετάλλαξης το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα μέτρα για τους επισκέπτες άλλων χωρών. Μάλιστα δεν γίνεται καμία διάκριση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, καθώς από όλους απαιτείται πλέον να έχουν αρνητικό PCR για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την Κυριακή στις 6 το πρωί και στόχος είναι να μην επιτραπεί η είσοδος ακόμη και σε εκείνους που είναι ασυμπτωματικοί και γι’ αυτό απαιτείται ο μοριακός έλεγχος ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. «Είμαστε σε μια εγρήγορση, διότι υπάρχει η μετάλλαξη Όμικρον, που δεν μας έχει πλήξει ακόμα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πλήττεται από τη μετάλλαξη Δέλτα», είπε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε πως το τέταρτο κύμα στη χώρα μας φτάνει στην κορύφωση.

Έρχονται νέα μέτρα;

Ανατροπή λίγο πριν από τα Χριστούγεννα φέρνει η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον. Μπορεί η κυβέρνηση να αρνείται ότι θα φέρει νέα μέτρα και ότι θέλει να παραμείνουν όλα «ανοιχτά», ωστόσο οι «ψίθυροι» το τελευταίο 24ωρο πληθαίνουν για τα νέα μέτρα που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγάλει στους δρόμους κατά τη διάρκεια των εορτών, όλου τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με σκοπό να επιβλέπει την ύπαρξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή των rapid test, και να επιβάλει βαριά πρόστιμα.

Δεν αποκλείεται οι μάσκες να κριθούν υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους ακόμα και αν οι παρευρισκόμενοι είναι εμβολιασμένοι, ενώ στο τραπέζι έχει «πέσει» και το θέμα της διενέργειας περισσότερων τεστ από τους εργαζόμενους κατά την άφιξή τους στον χώρο εργασίας τους. Παρόλα αυτά, άλυτο παραμένει το θέμα του συγχρωτισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και το θέμα του μεγάλου αριθμού των παιδιών στις σχολικές τάξεις….

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανική μελέτη: Πόσο πέφτει η αποτελεσματικότητα των εμβολίων λόγω Όμικρον

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This