Η Pfizer φτιάχνει ήδη εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον – Την άνοιξη η διάθεση του χαπιού

Το κόστος του χαπιού κατά τον Μπουρλά, θα είναι το 1/3 σχεδόν αυτού των μονοκλωνικών, αλλά πολύ ακριβότερο από το εμβόλιο.

Must Read

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε ότι η εταιρεία παρασκευάζει ήδη ένα ειδικό εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να το διαθέσει τον Μάρτιο.

Ωστόσο, όπως είπε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», πιστεύει πως δεν θα το χρειαστούμε τελικά, καθώς η τρίτη δόση δείχνει τεράστια άνοδο της προστασίας έναντι της Όμικρον.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες και μελέτες δείξανε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι δύο δόσεις δεν προστατεύουν καλά από την Όμικρον. Η τρίτη δόση είχε τεράστια άνοδο της προστασίας, η οποία ήταν σχεδόν ίδια με αυτή των δύο δόσεων για το αρχικό στέλεχος. Σε λίγες εβδομάδες θα δούμε αν το εργαστηριακό αποτέλεσμα συμφωνεί με το κλινικό … Για να προλάβουμε κάθε ενδεχόμενο, αυτή τη στιγμή ήδη παρασκευάζουμε ένα εμβόλιο το οποίο είναι στοχευμένο για την Όμικρον. Έχω πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό, θα το έχουμε τον Μάρτιο και θα μπορούμε να το παράγουμε σε μαζική ποσότητα, αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα το χρειαστούμε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύω ότι δεν θα το χρειαστούμε».

Όσο για την πρόβλεψή του για το τέλος της πανδημίας; «Αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας μέχρι το τέλος της χρονιάς …  Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο τέλος της επόμενης χρονιάς θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στον προηγούμενο τρόπο ζωής».

Σε ερώτηση για το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα χορηγείται σε νοσήσαντες, ο Άλμπερτ Μπουρλά εξήγησε: «Το χάπι είναι γι’ αυτούς που αρρωσταίνουν όχι για να προλάβουμε τη νόσηση. Ένα μεγάλο ποσοστό των νησόσαντων καταλήγει σε νοσοκομεία και δυστυχώς κάποιοι πεθαίνουν. Αυτό που κάνει το χάπι είναι όταν το παίρνουν ήδη νοσήσαντες, να μειώνει δραματικά τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της νόσησης, με αποτέλεσμα αντί να πηγαίνουν δέκα στο νοσοκομείο, να πηγαίνει ένας. Είναι επαναστατικό γιατί είναι πλέον θεραπεία για το σπίτι, ενώ τα μονοκλωνικά πρέπει να δοθούν στο νοσοκομείο».

Πόσο θα κοστίζει όμως και πότε θα είναι διαθέσιμο στους πολίτες; «Ακόμα συζητάμε με τις κυβερνήσεις, αλλά το κόστος του θα είναι το 1/3 σχεδόν αυτού των μονοκλωνικών, αλλά φυσικά πολύ ακριβότερο από το εμβόλιο. Μόλις πάρουμε άδεια θα ξεκινήσουμε να εφοδιάζουμε τις χώρες. Στις ΗΠΑ μπορεί και αυτόν τον μήνα να πάρει έγκριση, στην Ευρώπη το αργότερο τον επόμενο και αμέσως θα ξεκινήσουμε με κάποιες ποσότητες, μικρότερες τον Ιανουάριο, μεγαλύτερες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αρχίζουμε και πηγαίνουμε στα εκατομμύρια. Θα έχουμε για όλη τη χρονιά 80 εκατομμύρια θεραπείες (σ.σ. είναι πενθήμερη η θεραπεία πρωί-βράδυ)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This