Χανιά: Προφυλακιστέοι δύο ιερείς που εμπλέκονται στο βιασμό του 19χρονου!

Το θύμα τους είχε κατονομάσει στην κατάθεσή του

Must Read

Δύο ιερείς και ένας ακόμα άντρας οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν στην κατάθεσή του 19χρονου με νοητική στέρηση που φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την εποχή που ήταν στο δημοτικό.

Ο ανακριτής έκρινε τους δυο ιερείς, οι οποίοι λειτουργούσαν σε ενορίες της περιοχής της Κισάμου, προφυλακιστέους, ενώ ο άλλος άντρας αφέθηκε μεν ελεύθερος, αλλά με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, μετά την απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των ιερέων, ένας άντρας, πιθανότατα συγγενής κάποιου εκ των προφυλακισμένων, δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση, πήγε σε δικηγορικό γραφείο στα Χανιά και απείλησε δικηγόρο της υπόθεσης. Ο άντρας κλήθηκε από την αστυνομία και του έγιναν συστάσεις για την ενέργειες του αυτές.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο 19χρονος είχε καταθέσει στις Δικαστικές αρχές, προβαίνοντας σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα όσα τραυματικά πέρασε. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο νεαρός είχε πέσει θύμα κακοποίησης 6 αντρών (ανέφερε ονοματεπώνυμα) και 4 ιερέων (παρέθεσε τα στοιχεία τους) από μικρή ηλικία, ενώ μίλησε και για μια γυναίκα με το μικρό της όνομα καθώς και για τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, χωρίς, όμως, να δώσει άλλα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιουλίου, ο πατέρας και ακόμα ένα πρόσωπο πέρασαν ως κατηγορούμενοι το κατώφλι της ανακρίτριας, όπου, μετά από μια μαραθώνια απολογία έξι ωρών, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού.

«Έσπασε» τη σιωπή της η Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου για τους ιερείς

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, ακολουθώντας την απόφαση της προφυλάκισης των δύο ιερέων που λειτουργούσαν σε ενορίες της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως τούς θέτει υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της, η Ιερά Μητρόπολη:

«Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”.

2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη κ. Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.

3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.

4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This