Κόρη 80χρονου καταγγέλλει απίστευτη οδύσσεια με την… άφαντη αίτηση για την τρίτη δόση

Εκτεθειμένος σε ιούς ο ηλικιωμένος, που στις αρχές του επόμενου μήνα θα αρχίσει ακτινοθεραπείες

Must Read

«Τρύπες» που μπορεί να κοστίσουν τη ζωή ακόμη και ευάλωτων πολιτών, φαίνεται πως έχει το πολυδιαφημισμένο σύστημα εμβολιασμών στη χώρα μας.

Oπως καταγγέλλει στην «Espresso» η αναγνώστρια Oλγα Παπαπαναγιώτου, από τις 30 Νοεμβρίου που έκανε αίτηση για τον εμβολιασμό κατ΄ οίκον του 80χρονου πατέρα της, ο ηλικιωμένος, που έχει ποσοστό αναπηρίας 90%, παραμένει ανεμβολίαστος παρά το γεγονός ότι τους εστάλη γραπτό μήνυμα ότι η αίτηση καταχωρήθηκε.

«Τηλεφώνησα στο εμβολιαστικό κέντρο της Νέας Ιωνίας όπου υπαγόμαστε, προκειμένου να ρωτήσω τι συμβαίνει και η απάντηση ήταν ότι δεν βρίσκουν την αίτηση στο σύστημα! Ο πατέρας μου στις αρχές του επόμενου μήνα θα αρχίσει ακτινοθεραπείες λόγω καρκίνου στον πνεύμονα, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπαινοβγαίνει σε κλινική και θα εκτίθεται διαρκώς στον ιό. Αντιλαμβάνεστε πόσο εγκληματικό είναι αυτό;» διερωτάται η γυναίκα.

Oπως εξηγεί, ο προϊστάμενος του εμβολιαστικού κέντρου Νέας Ιωνίας δεν έδειξε την παραμικρή προθυμία να βοηθήσει, ώστε να μην μείνει ανοχύρωτος ο ηλικιωμένος.
«Hταν εντελώς αδιάφορος. Παρά το γεγονός ότι η αίτηση έχει αριθμό πρωτοκόλλου, δεν θέλησε να μας διευκολύνει ή έστω να προτείνει μια εναλλακτική. Δεν ζητά κάτι εξεζητημένο ο πατέρας μου, αλλά το αυτονόητο. Να κάνει δηλαδή την τρίτη δόση του εμβολίου» διαμαρτύρεται η κυρία Παπαπαναγιώτου.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, ούτε η παθολόγος που έκανε την αίτηση για εμβολιασμό κατ΄ οίκον μπορεί να δώσει λύση, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα να υποβληθεί πάνω από μία φορά αίτηση με τον ίδιο Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης. «Είμαστε σε απόγνωση. Υπέβαλα παράπονα και στον Συνήγορο του Πολίτη, μήπως καταφέρω να βρω άκρη. Πώς είναι δυνατόν αυτό το πολυδιαφημισμένο σύστημα, για το οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν τόσα, να παρουσιάζει προβλήματα και να αφήνει εκτεθειμένους στον ιό κάποιους ευπαθείς ανθρώπους;»

Είναι απορίας άξιο πώς από τα… δάκρυα του Σωτήρη Τσιόδρα, όταν μιλούσε για τους ηλικιωμένους σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές της πανδημίας, φτάσαμε στην επιδεικτική απαξίωσή τους από το κράτος.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This