Καλά Χριστούγεννα και από Δευτέρα… σε ρυθμούς έξτρα μέτρων

Χρόνια πολλά με στιγμές ηρεμίας και από βδομάδα... βλέπουμε!

Must Read

Μέχρι τη Δευτέρα που συνεδριάζει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους επιπλέον περιορισμούς που θα ισχύσουν στη διασκέδαση από το νέο έτος (σ.σ. εκτός και αν κριθεί «αναγκαίο» να εφαρμοσθούν νωρίτερα), ο κόσμος προσπαθεί να περάσει όσο πιο καλά γίνεται («παρέα» με τους 10.000 αστυνομικούς που «έριξε» η Κυβέρνηση στη μάχη των ελέγχων…) και να προσαρμοστεί στα εορταστικά μέτρα που επιβλήθηκαν.

Θυμίζουμε ότι αυτά αφορούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, την ακύρωση δημόσιων και ιδιωτικών εκδηλώσεων σε δημόσιο χώρο και την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, ή μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95) στο σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ.

Επίσης, υπάρχει σύσταση για self test πριν και μετά το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και τις εορταστικές μας επαφές, αλλά και επανάληψή τους μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Το νέο «πακέτο»

Στις 27 Δεκεμβρίου θα μελετηθούν τα στοιχεία των λεγόμενων σκληρών δεικτών (κρούσματα, νοσηλείες, πίεση στο ΕΣΥ) της επιδημίας, στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον και οι επιστήμονες θα προχωρήσουν στις εισηγήσεις τους, οι οποίες ωστόσο θεωρούνται ήδη ειλημμένες.

Το αν τα πρόσθετα θα εφαρμοστούν πριν, ή μετά τις 3 Ιανουαρίου, είναι πιθανότατα το μόνο που μένει να αποφασιστεί.

Από κει και πέρα, αυτά που… έρχονται είναι τα εξής:

  • Κέντρα διασκέδασης: Μείωση ωραρίου έως τα μεσάνυχτα και μόνο για καθήμενους και ίσως και με μικρότερη πληρότητα. Πιθανή είναι, ως αντιστάθμισμα των απωλειών των επιχειρήσεων, μια μικρή ελάφρυνση στη φορολόγηση για όσο θα ισχύουν τα νέα μέτρα.
  • Γήπεδα: Πληρότητα μέχρι 30%, ή αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

https://youtu.be/bThOZiVAJGo

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This