Τρίτη δόση στο επτάμηνο, αλλιώς ακύρωση πιστοποιητικού – «Διωγμός» των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους

Ανελέητο κυνηγητό των πολιτών από την Κυβέρνηση – Έρχεται και η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Must Read

Με καθεστωτικές πρακτικές η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την εκτός ελέγχου πορεία της πανδημίας και στρέφει όλα τα βέλη της στους πολίτες (εμβολιασμένους και μη), καθώς συνεχίζεται η εκστρατεία παραπληροφόρησης, διαστρέβλωσης και μετακύλησης των ευθυνών.

Η ανύπαρκτη ενίσχυση του ΕΣΥ σε συνδυασμό με τις κατά συρροή παλινωδίες και τη στρατηγική του «ότι να ‘ναι-βλέποντας και κάνοντας» έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στους σχεδόν 21.000 νεκρούς, χωρίς ουσιαστικά μέτρα κατά της διασποράς σε ΜΜΜ και μεγάλους χώρους εργασίας. Μια κυβέρνηση η οποία στερείται διορατικότητας, πάσχει από σοβαρότητα και αδυνατεί να εφαρμόσει ένα ουσιαστικό σχέδιο απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Παρόλα αυτά, η στοχοποίηση και η ενοχοποίηση των πολιτών είναι συνεχής.

Να σου λοιπόν και ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, να προαναγγέλλει κι άλλες ανακοινώσεις μετά την Πρωτοχρονιά, που θα αφορούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τους ανεμβολίαστους.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ουσιαστικά πως όσοι έχουν κάνει τις δυο δόσεις του εμβολίου και έχουν περάσει 7 μήνες χωρίς να κάνουν την τρίτη δόση, θα λογίζονται ως μη εμβολιασμένοι και θα χάνουν τα «προνόμια» (σ.σ. άλλη κυβερνητική φανφάρα).

Θα είναι δηλαδή ανεμβολίαστοι εμβολιασμένοι!

Ετοιμάζεται «μένουμε σπίτι» για τους ανεμβολίαστους…

Σε ότι αφορά τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ.Πλεύρης σχολίασε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων (σ.σ. άλλο που δεν θέλει η Κυβέρνηση…) είναι αυτή που θέλει να τους εξοστρακίσει από την κοινωνική ζωή και είπε πως εισηγείται το να μην μπορούν να κυκλοφορούν ούτε έξω!

«Χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό».

Αυτή η επιτροπή, αλλά και οι άλλες επιτροπές που έχουν σχηματιστεί, πότε θα θέσουν με ευθύ τρόπο το ζήτημα της άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του ΕΣΥ ή έστω της πραγματικής (και όχι εικονικής) ένταξης του ιδιωτικού τομέα στο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας;

Έρχεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε (το αντίθετο μάλιστα) το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών.

«Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28».

Μετάλλαξη Όμικρον

«Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών. Στοίχημα είναι να μην μεταφερθεί από τις μικρές ηλικίες σε γονείς και παππούδες», σχολίασε ο κ.Πλεύρης και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε μεγάλη άνοδο της Όμικρον και γρήγορα».

Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο, όπως είπε.

«Δεν μιλάμε για παρατεταμένα μέτρα (σ.σ. γι’ αυτά που ισχύουν από σήμερα ως και τις 15 Ιανουαρίου…), αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση (σ.σ. άρα θα έχουμε παράταση) καθώς ο κύκλος της Όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This