Χαράλαμπος Γώγος: «Υπάρχει πιθανότητα σε 1-2 μήνες ο ιός να γίνει ενδημικός και να οδηγηθούμε σε καλύτερες ημέρες»

«Φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά, μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά με χαμηλή θνητότητα»

Must Read

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του Open, εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας αναφορά στην μετάλλαξη Όμικρον και στο ενδεχόμενο να μετατρέψει τον κορωνοϊό σε μία ενδημική γρίπη.

«Έχουμε καλά νέα από αυτό το φοβερό πανδημικό κύμα που πλήττει τον κόσμο παγκόσμια αλλά και την χώρα μας. Φαίνεται ότι η νόσος έχει τεράστια διασπορά, μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά με χαμηλή θνητότητα. Οδηγεί πολύ σπάνια σε σοβαρή νόσο, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα και φαίνεται ότι η πιθανότητα να οδηγηθεί κάποιος σε ΜΕΘ ή θάνατο είναι πολύ πιο σπάνια» είπε ο καθηγητής και συμπλήρωσε: «Βέβαια το θετικό είναι ότι το κύμα αυτό ήρθε σε μία περίοδο με μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Το στέλεχος δημιουργεί προβλήματα στα νοσοκομεία, στη δημόσια διοίκηση, είναι μία μεταδοτική νόσος αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε μέτρα, όπως καραντίνα, αποστάσεις κλπ. Οδηγεί σε αύξηση των κλινών, αφού οι τεράστιοι αριθμοί αυξάνουν τις νοσηλείες, αλλά παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γώγος έκανε σαφές ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ανιχνευθεί μετάλλαξη Όμικρον ανάμεσα στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι. «Δεν διασωληνώνονται οι ασθενείς με Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά.

«Ζούμε με έναν ιό για τον οποίο έχουμε ακόμη πολλά ερωτηματικά. Φαίνεται ότι ο ιός γίνεται ηπιότερος. Παίζει το ενδεχόμενο να τροποποιείται, να γίνει δηλαδή ενδημικός και μετά από 1-2 μήνες να είναι καλύτερη η κατάσταση και να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This