Έτσι γίνεται η καταχώρηση του αποτελέσματος του self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Δύο οι πλατφόρμες καταχώρησης: edupass.gov.gr και self-testing.gov.gr

Must Read

Αύριο, ως γνωστόν, ξανανοίγουν -εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων- τα σχολεία, πράγμα που σημαίνει πως σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές ανά τη χώρα πρέπει να κάνουν το πρώτο self test για την Covid-19 της νέας χρονιάς και να καταχωρήσουν το αποτέλεσμά του, είτε αυτό βγει θετικό είτε αρνητικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και με βάση τα ήδη ισχύοντα, το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ, ειδικά για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) τα self tests θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο self test πρέπει να γίνει σήμερα Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ένα ακόμη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου. Ο έλεγχος με self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Δείτε επίσης:

Επισημαίνεται πως η δήλωση του αποτελέσματος του τεστ για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για την Covid-19. Oι δηλώσεις self test μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με εξάλλου με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid και ένα self test –όλα με δική τους επιβάρυνση– την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, το rapid test θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1), αντίστοιχα, ενώ έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Τρίτης (11/1) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και ένα self τεστ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This