Τα δόντια του δείχνει ο «Διομήδης» – Τσουχτερό κρύο και σοβαρά προβλήματα

Αποκλεισμένοι για τρεις μέρες και χωρίς ρεύμα στο Σέλι Ημαθίας

Must Read

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Διομήδη» έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χιονόπτωσης σε πολλά σημεία.

Από το πρωί της Τετάρτης η Πάρνηθα έχει ντυθεί λευκά, ενώ λευκό είναι το τοπίο και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πού παραμένουν δεμένα τα πλοία

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στο KNOSSOS PALACE να ξεκινήσει το δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά για Ηράκλειο και Χανιά, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ.

Μόνο με πλοία κλειστού τύπου εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας. Απαγορευτικό απόπλου και από τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου.

Κλειστές και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Προβλήματα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Λόγω υπερχείλισης του Πηνειού και τμηματικής κάλυψης της γέφυρας που βρίσκεται στο 1ο χλμ. Επαρχιακής οδού Κλοκοτού – Μαραθέας Καρδίτσας με νερά, διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αμφότερα ρεύματα κυκλοφορίας, από χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί μέχρι την ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πλημμύρες στην περιοχή Παλαμά Καρδίτσας προκάλεσε ο «Διομήδης». Αγροτικές καλλιέργειες με σιτάρι και κριθάρι, αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες έπαθαν ζημιές από την υπερχείλιση των παραποτάμων του Πηνειού.

Προβλήματα και στην Κρήτη

Και η Κρήτη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Στο Ρέθυμνο, πλημμύρισαν οι δρόμοι από τη Φορτέτσα έως την Αρκαδίου και από το εμπορικό λιμάνι έως το parking, με τους θυελλώδεις ανέμους να σηκώνουν τεράστια κύματα.

Σε κάθε κακοκαιρία το λιμάνι του Ρεθύμνου πλημμυρίζει, με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες. Οι δρόμοι στο λιμεναρχείο έχουν πλημμυρίσει. Στην περιοχή δεν επιτρέπεται η διέλευση πεζών και οχημάτων μέχρι την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 05:00 το πρωί.

Ζημιές και στην Ξάνθη προκάλεσε η κακοκαιρία

Στην Ξάνθη οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και ένας τοίχος έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας τους ζημιές.

Εκτός από πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ξεριζώθηκαν ακόμη και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι κάδοι απορριμμάτων έκοβαν βόλτες μέσα στην πόλη, παρασυρμένοι από τον αέρα.

Στα ορεινά του νομού λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, τα σχολεία στη Μύκη έμειναν κλειστά.

«Θάφτηκαν» στο χιόνι αυτοκίνητα στα Τρίκαλα

Στα λευκά και τα Τρίκαλα με το χιόνι να έχει καλύψει τις περισσότερες περιοχές.

Στην Ελάτη το χιόνι έφτασε ακόμη και το ένα μέτρο, με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τα «ξεθάβουν» κυριολεκτικά. Τα δε εκχιονιστικά μηχανήματα «πήραν φωτιά» ανοίγοντας συνεχώς δρόμους.

Αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα για 3 ημέρες στο Σέλι Ημαθίας

Εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα κάτοικοι στο Σέλι Ημαθίας. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι δέκα κάτοικοι δεν έχουν λάβει καμία βοήθεια, ενώ βρίσκονται και χωρίς τηλέφωνο, άρα χωρίς καμία επικοινωνία!

«Παίρνουμε τηλέφωνο στον δήμο Βέροιας για να ανοίξουν τους δρόμους. Έχουν ανοίξει τον κεντρικό μέχρι την πλατεία, αλλά μέσα στο χωριό δεν έχει καθαρίσει το οδικό δίκτυο. Μας είπαν να έρθουμε στη πλατεία και εμείς δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το αυτοκίνητο», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ βρίσκονται σε απόγνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This