Τζώρτζης Μονογυιός: «Δεν έπρεπε να πάρει τόσο εύκολα φωτιά η Ferrari», λέει πραγματογνώμονας – Σοκάρουν οι μαρτυρίες

«Είναι μεγάλος ο πόνος»... Απαρηγόρητη η Κατερίνα Μονογυιού - Ο σπαραγμός του φίλου του 45χρονου: «Αδελφέ μου...»

Must Read

Αναπάντητα ερωτήματα, σοκ και μεγάλος πόνος για την οικογένεια του Τζώρτζη Μονογυιού, είναι τα όσα επικρατούν από χθες το βράδυ, όταν και έγινε γνωστό το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Βούλας κοντά στα Πηγαδάκια, που στοίχισε τη ζωή στον 45χρονο αδελφό της βουλευτού Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός με τη σύζυγό του Αθηνά, βγήκαν για την πρώτη τους βόλτα με την ολοκαίνουργια Ferrari. Μια βόλτα που αποδείχθηκε μοιραία για τον επιχειρηματία (κατάστημα στη Μύκονο) και πατέρα δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ τα αίτια της τραγωδίας έχει αναλάβει να διαλευκάνει η Τροχαία Ελληνικού, ο 45χρονος φέρεται να επιχείρησε ελιγμό για να αποφύγει πεζό που προσπαθούσε να διασχίσει την παραλιακή λεωφόρο. Έχασε όμως τον έλεγχο, έχοντας αυξήσει και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καρφωθεί η Ferrari πάνω σε ένα δένδρο και να πιάσει φωτιά.

https://youtu.be/WTgH71mN814

Ο Τζώρτζης Μονογυιός βρήκε ακαριαίο θάνατο και φέρεται να εκτοξεύθηκε μάλιστα και από το παρμπρίζ λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο είχε γίνει πια μια μάζα σιδερικών χωρίς καμία μορφή…

Η σύζυγός του Αθηνά, σαν από θαύμα, βγήκε ζωντανή από τη σύγκρουση και κατάφερε να βρεθεί μόνη της εκτός οχήματος πριν αυτό τυλιχθεί ολοσχερώς στις φλόγες. Έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ (αλλά εκτός κινδύνου) στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

https://youtu.be/J-4o_gujdVM

Κατερίνα Μονογυιού: «Είναι μεγάλος ο πόνος»

Οι ώρες που περνά η οικογένεια του Τζώρτζη Μονογυιού είναι δραματικές. Η αδελφή του, Κατερίνα Μονογιού δεν μπόρεσε να πει πολλά, δεν είναι και εύκολο τέτοιες ώρες και αρκέστηκε στο εξής σε επικοινωνία του newsit.gr μαζί της:

«Συγγνώμη, σεβαστείτε το πένθος, δεν μπορώ να μιλήσω. Είναι πολύ δύσκολη ώρα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον απλά θέλω να μου δώσετε τον χρόνο γιατί είναι δύσκολη ώρα για την οικογένεια. Είναι μεγάλος ο πόνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, αυτή ήταν που κλήθηκε να αναγνωρίσει τη σορό του αδελφού της στο Ασκληπιείο της Βούλας, ενώ τα δυσάρεστα νέα φέρεται να τα έμαθε από δημοσιογράφους και έφυγε σοκαρισμένη για το νοσοκομείο…

Πραγματογνώμονας: «Δεν έπρεπε να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία»

Οι Αρχές κατέγραψαν τις καταθέσεις των μαρτύρων και ήδη από το πρωί εξετάζουν ξανά το σημείο του τροχαίου για να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία, προσπαθώντας να διαλευκάνουν πόση ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός, αν πρόλαβε να φρενάρει και αν φρέναρε καθόλου. Σε αυτό περιμένουν βοήθεια από κάμερες ασφαλείας και κάμερες της Τροχαίας, που ίσως να έχουν καταγράψει τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της τροχαίας Παναγιώτης Μαδιάς εξέφρασε την απορία του για το πόσο εύκολα πήρε φωτιά ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο:

«Αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά .. Η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό. Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω και πάλι και με τμήμα του κινητήρα και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία».

Και περιέγραψε το πώς συνέβη η πρόσκρουση της Ferrari:

«Στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο. Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου».

Μαρτυρίες που ανατριχιάζουν: «Αδελφέ μου»…  «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός»

Πίσω από τη μοιραία Ferrari ακολουθούσε ένα όχημα που οδηγούσε φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού. Μετά το τροχαίο και έχοντας δει μπροστά στα μάτια του την τραγωδία, ακούγεται σε κάποιο βίντεο μια φωνή να σπαράζει στο σημείο του δυστυχήματος φωνάζοντας: «Αδελφέ μου…»!

Τα όσα λένε αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου είναι απλά σοκαριστικά. Μια γυναίκα, η οποία αρχικά βρισκόταν με το ΙΧ της πίσω από το αυτοκίνητο του Τζώρτζη Μονογυιού, έτρεξε αμέσως να βοηθήσει μόλις είδε τι συνέβη και ήταν αυτή, όπως είπε, που ειδοποίησε την αστυνομία για το τι συνέβη.

«Στο ύψος της Βούλας και μπροστά από το μαγαζί Riviera Coast, με προσπέρασε από τη δεξιά λωρίδα, η κόκκινη Ferrari με υπερβολική ταχύτητα. Τρόμαξα, που σχεδόν σταμάτησα το αυτοκίνητό μου καθώς η Ferrari, έκανε εκκωφαντικό θόρυβο. Ήταν σαν να γινόταν σεισμός!», είπε στο protothema.gr και πρόσθεσε πως είδε το όχημα να αρπάζει φωτιά και τη σύζυγο του άτυχου 45χρονου να βγαίνει μόνη της πριν φουντώσουν οι φλόγες.

Ένας άλλος μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής που βγήκε στο μπαλκόνι του γύρω στις 20:15, περιέγραψε στο  MEGA τα όσα είδε:

«Είδα τον καπνό από τη φωτιά κι αμέσως κατάλαβα πως δεν ήταν από τζάκι. Βγήκα και αντίκρισα αυτό το πράγμα, να φλέγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής και πολύ γρήγορα ήρθε η Πυροσβεστική και έγινε κατάσβεση. Εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Και όλοι απορούσαν πώς έφυγε το αυτοκίνητα γιατί είναι στην ευθεία αυτό. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Ήταν στη νησίδα πάνω στο γρασίδι, τους είχαν τραβήξει», είπε για τη στιγμή που βγήκε έξω.

Ο μάρτυρας μίλησε για έναν οδηγό ταξί, ο οποίος είδε το δυστύχημα ενώ βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Μετέφερε τα όσα του είπε: «Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Έπεσε στα δέντρα. Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως το αυτοκίνητο μετά από λίγο πήρε φωτιά. Από ό,τι έμαθα ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο, η απόσταση από την εταιρεία, την έκθεση είναι μόλις 3,5 χιλιόμετρα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This