Τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale προσγειώνονται αύριο Τετάρτη στην Τανάγρα

Αναμένονται κατά τις 12.30 το μεσημέρι και ενδέχεται να πετάξουν πάνω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Must Read

Στην Ελλάδα θα βρεθούν αύριο τα πρώτα έξι Rafale, ένα σχεδόν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Τα γαλλικά αεροσκάφη θα απογειωθούν το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου από το Ιστρ και θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην, Τανάγρα περίπου στις 12:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Rafale ενδέχεται, λίγο πριν την προσγείωσή τους, να πετάξουν και πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για το… «καλωσόρισες». Εξάλλου, από τη στιγμή που τα γαλλικά μαχητικά εισέλθουν στο FIR Αθηνών, θα τα συνοδεύσει, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τα δύο από τα Rafale που θα έρθουν αύριο θα είναι διθέσια, ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια. Όλα τους δε θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα στην Τανάγρα.

Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Στα σκαριά η αγορά έξι ακόμη καινούργιων μαχητικών

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα προμηθευτεί συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This