Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των τριών αναρριχητών

Τα ακριβή αίτια του θανάτου των ορειβατών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση

Must Read

Τραγική κατάληψη είχαν τρεις αναρριχητές, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί την περασμένη Κυριακή, 6/2, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής η επιχείρηση μεταφοράς των σορών τους.

Συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία από την άσχημη εξέλιξη των τριών, άτυχων ορειβατών  καθώς μια μοιραία χιονοστιβάδα τους στέρησε τη ζωή. Ακόμη και οι διασώστες κινδύνεψαν σοβαρά, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκαν οι σοροί των τριών ανδρών.

Οι σοροί των τριών ορειβατών – αναρριχητών εντοπίστηκαν νεκροί σε απόκρυμνη χαράδρα στα Ύδατα της Στυγός, στο Χελμό, και αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγγι Ακράτας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Η σορός του πρώτου θύματος παρελήθφη από το ερπυστριοφόρο της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής (06.02.2022). Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων που περίμεναν στο χωριό Μεσορούγγι Ακράτας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και ορειβασία, ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης». Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους τρεις άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ. Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και η 6η ΕΜΑΚ.

Στην επιχείρηση μεταφοράς έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. (Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης) της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνδρομή παρείχαν, 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οκτώ εθελοντές ως οδηγοί βουνού και ως ορειβάτες, δύο ελικόπτερα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

Διαβάστε ακόμα:

Φονική χιονοστιβάδα στα Καλάβρυτα: Έμπειροι αναρριχητές από την Πάτρα οι τρεις άτυχοι ορειβάτες που εντοπίστηκαν νεκροί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This