Δεν είναι το δρεπάνι το όπλο της δολοφονίας του Άλκη, υποστηρίζει ο Κουμαρόπουλος – Το 12ο πρόσωπο στην υπόθεση

Μετανιωμένος δηλώνει κι αυτός ο κατηγορούμενος - Συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων την Παρασκευή

Must Read

Ο ένας μετά τον άλλον οι συμμετέχοντες και συλληφθέντες για τη φονική ενέδρα της 1ης Φεβρουαρίου που έστειλε στο νεκροτομείο τον Άλκη Καμπανό και στο νοσοκομείο τους δύο φίλους του που ήταν μαζί, αρνούνται την εμπλοκή τους στη δολοφονία και παρουσιάζουν ο καθένας τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη.

Σειρά στις απολογίες πήρε σήμερα ο 21χρονος Ιωάννης Κουμαρόπουλος (μαζί με άλλους δύο), τον οποίο ο 23χρονος Αλβανός Afksentos Carciu κατονόμασε ως τον άνθρωπο που κρατούσε το δρεπάνι που φέρεται να έδωσε το μοιραίο χτύπημα στον Άλκη.

Ωστόσο, μέσω του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα, ο 21χρονος Έλληνας αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε ότι άλλο ήταν το φονικό όπλο της επίθεσης και όχι το δρεπάνι.

«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Τα πρώτα λόγια που μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι. Έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο» είπε ο κ.Λύτρας.

Και πρόσθεσε πως ο πελάτης του δηλώνει μετανιωμένος: «Είναι μετανιωμένος για το συμβάν και ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια του παιδιού. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας και τον βαθμό συμμετοχής».

Σύμφωνα με την έκθεση που απέστειλε στις 6 Φεβρουάριου το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην 7η Ανακρίτρια και αποκαλύπτει το protothema.gr, για τον συλληφθέντα Ιωάννη Κουμαρόπουλο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στυλιάρι ο Κουμαρόπουλός Ιωάννης κρατούσε δρεπάνι με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες … Για τον Κουμαρόπούλο Ιωάννη προέκυψε οτι: Πριν από ένα χρόνο, δέχτηκε στην περιοχή του Φοίνικα, απρόκλητη επίθεση από την ομάδα οπαδών του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά μεταξύ άλλων στο ένα μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο Κουμαρόπουλος, διατυμπάνιζε σε κύκλους οπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη».

Το 12ο πρόσωπο

Αν όντως ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Άλκη, παραδοθεί στις αρχές και εκδοθεί στην Ελλάδα, τότε θα έχουν εκτελεστεί και τα 11 εντάλματα σύλληψης της ελληνικής αστυνομίας.

Ωστόσο, φέρεται να υπάρχει και ένα 12ο άτομο που εμπλέκεται στη φονική ενέδρα. Πρόκειται για τον οδηγό του πρώτου αυτοκινήτου, του VW, που βρέθηκε στην οδό Γαζή και εντόπισε την παρέα του ‘Άλκη να κάθεται στα σκαλιά της εισόδου μιας πολυκατοικίας.

Με βάση τα όσα υποστήριξε στην απολογία του ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση, πιθανόν ο 12ος (σ.σ. «κάποιος από την περιοχή του Ωραιοκάστρου που δεν γνωρίζω», είπε χαρακτηριστικά) δεν είχε ενεργό συμμετοχή, αλλά παρέμεινε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουν οι δράστες να διαφύγουν προτού φθάσει η αστυνομία.

Υπάρχουν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό του, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έχει απαντήσεις για το τι συνέβη τη νύχτα της δολοφονίας.

Σιωπηρή διαμαρτυρία στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας (την Παρασκευή, στις 14:00) στη μνήμη του Άλκη, στο σημείο που δολοφονήθηκε στην οδό Γαζή.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους:

«Ο Άλκης θα μπορούσε να ήταν καθένας από εμάς! Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, στρέφουμε τον αγώνα μας ενάντια στη δράση αυτών των εγκληματικών συμμοριών που καμιά σχέση δεν έχουν με τα ιδανικά και τις αξίες του αθλητισμού».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This