Έγκλημα στην Κυψέλη: Οι καταγγελίες για κακοποίηση της αδερφής του 7χρονου Ανδρέα και οι μαρτυρίες

Μαρτυρία γειτόνισσας: «Την χτύπαγε ασταμάτητα»

Must Read

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια η 29χρονη μάνα και ο 33χρονος σύντροφός της, για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, στην Κυψέλη.

Η «Μήδεια» ομολόγησε με κυνισμό ότι το 2017 σκότωσε το παιδί της μαζί με τον Πολωνό, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία, επειδή φώναζε και έκλαιγε για την σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει και στην συνέχεια το έκρυψε σε μία εργαλειοθήκη στην βεράντα του σπιτιού της. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα η 8χρονη αδερφή του αδικοχαμένου Ανδρέα απουσίαζε από το σπίτι, αφού είχε πάει σε μία φίλη της. Όταν επέστρεψε, της είπαν ότι ήρθε ο βιολογικός τους πατέρας και πήρε τον 7χρονο για την Πολωνία.

Οι καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση του παιδιού

Σύμφωνα με «Το χαμόγελο του παιδιού» στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 έγινε παρέμβαση για την μητέρα των παιδιών που ήταν ανήλικη τότε, μετά από καταγγελία πολίτη. Τότε ήταν 15 ετών και ήταν έγκυος. Δέκα χρόνια μετά, στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Την επόμενη ημέρα, ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του Ανδρέα κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το κοριτσάκι είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της, η οποία αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή. Στις 21 Μαΐου 2018 έγινε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, του 2018 δηλαδή, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του Ανδρέα σήμερα βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια και ρωτά συχνά πού βρίσκεται ο αδερφός της…

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος επεσήμανε τα κενά στην υπόθεση. «Έχουμε πει πολλές φορές ο κόσμος να μιλάει. Από το 2008, η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού μας κάλεσαν κάποιοι γιατί είχε προβλημα η γυναίκα να τη βοηθήσουμε. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα, που αυτή είναι η δουλειά μας, δεν μπαίνουμε μέσα στα σπίτια. Στηρίξαμε την γυναίκα, γιατί αρχικά δεν είχε ερευνηθεί η περίπτωση για κακοποίηση. Αυτή η κοπέλα, δεν αισθάνθηκε ποτέ νοιάξιμο και φροντίδα ούτε για τον εαυτό της και αυτό συνεχίζεται» είπε και συμπλήρωσε: «Το 2018 έγινε καταγγελία για ξυλοδαρμό του παιδιού. Η μητέρα έλεγε τότε ότι το αγόρι είναι ασφαλές με τον βιολογικό πατέρα του στην Πολωνία. Δεν έγινε η κοινωνική έρευνα και σε διεθνές επίπεδο. Το ένα παιδί δεν φαινόταν πουθενά, το άλλο κακοποιείτο συστηματικά. Όταν το άλλο παιδί της οικογένειας, το κορίτσι πήγε στο νοσοκομείο, φαινόταν ότι οι γιατροί έδειχναν μεγαλύτερη σημασία για το παιδί απ΄ότι η ίδια του η μητέρα».

Μαρτυρία γειτόνισσας: «Την χτύπαγε ασταμάτητα»

Από την πλευρά της, μία γειτόνισσα του ζευγαριού έκανε λόγο για συχνούς καυγάδες και φωνές.

«Μένουν ακριβώς απέναντί μας, μάλωναν πάρα πολύ. Η κοπέλα, δεν ξέρω, ο άλλος την κακοποιούσε ή έπινε και κάνανε πολλούς τσακωμούς. Τώρα τελευταία ακούγονταν πάρα πολλά. Εκείνος, την χτύπαγε ασταμάτητα, και είχαν συνέχεια καβγάδες. Την άκουγα συχνά να του λέει “μη με χτυπάς άλλο”. Πολλή φρίκη, έχω και εγώ παιδιά και έχω τρελαθεί», δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This